Gjølanger Settefisk opplever at kostnadene øker. Illustrasjonsfoto av settefisk: Kyst.no.

- Som alle andre i bransjen merker vi at kostnadene stiger

Gjølanger Settefisk har hatt en markant nedgang i driftsresultat, og merker at kostnadene stiger. Ambisjonen til selskapet er å levere en best mulig fisk. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Gjølanger Settefisk som holder til på Hellevik i Fjaler, hadde i 2019 en omsetning på 25 millioner kroner, mot 29,5 millioner mindre året før. Driftsresultatet gikk betydelig ned fra 5,7 millioner kroner i 2018 mot 662 441 kroner i 2019.

Selskapet hadde i fjor en driftsmargin på 3 prosent, sett mot 19 prosent året før. 

Flyttet levering av høstsmolt til vår 2020

Sindre Øvrebø som er en av eierne i selskapet sier til Kyst.no at driften i 2019 gikk etter planen. 

- Vi er fornøyd med den underliggende driften. Flere av kundene valgte å flytte levering av høstsmolt til vår 2020. Vi har derfor en nedgang i omsetning. Driftsresultatet er også betraktelig lavere, selv om beholdningsendringene justerer for noe av det. Men som alle andre i bransjen merker vi at kostnadene stiger, sier han. 

Viktigste er å levere en god settefisk

Selskapets mål og ambisjoner for 2020 sier Øvrebø er det samme som alle andre år.

Nøkkeltall for 2018 og 2019 regnskapet til Gjølanger Settefisk.

- Vi ønsker å levere en god fisk til våre kunder. Dette er nesten det eneste som betyr noe for en liten bedrift som Gjølanger Settefisk AS.

Øvrebø sier de har heldigvis ikke hatt noen spesielle utfordringer med Covid-19, men man er selvsagt ekstra påpasselig med smittevern blant de ansatte.

Selskapet har fire ansatte, og holder til i Hellvik i Fjaler. Største aksjonær i selskapet er Gjølanger Bruk AS, som igjen er eid av Sindre Øvrebø, Siren Øvrebø og Solfrid Øvrebø Zachrisen.