Mowi har nå tatt i bruk Maritech Eye i kvalitetsvurderingen av røkt laks i Storbritannia. Foto: Maritech.

Maritech landet ny Mowi kontrakt

Mowi Consumer Products UK har implementert Maritech sin måleteknologi i kvalitetsvurderingen av røkt laks.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2018 har Mowi, Maritech og Nofima samarbeidet om å utvikle en industriell måleteknologi for sanntids kvalitetsskanning av rødfiskfileter. Innovasjonsprosjektet var vellykket, og Maritech Eye ble lansert for rødfisk under Aqua Nor i august 2021.

Etter avslutningen av innovasjonsprosjektet samarbeidet Mowi Consumer Products UK og Maritech tett i en kort pilotperiode for å etablere kvalitetskriteriene og gjøre nødvendige justeringer for å integrere løsningen i produksjonsmiljøet, kommer det frem i en pressemelding. 

- Pre-selekterer fileter basert på gitte kriterier

Mowi Consumer Products UK har implementert Maritech Eye i kvalitetsvurderingen av røkt laks. Foto: Maritech.

- For vår virksomhet her i Storbritannia, og merkevaren Mowi, gir måleteknologien oss muligheten til å pre-selektere fileter basert på gitte kriterier, og redusere den manuelle bearbeidingen med å fjerne flekker når filetene er skåret i skiver. Dessuten gir sortering etter kvalitet, og objektiv informasjon og dokumentasjon, oss muligheten til å allokere råvarene slik at vi kan utnytte ressursene våre mer effektivt, sier Gary Paterson, prosjektleder i Mowi CP UK.

Løsningen til Maritech benytter avanserte algoritmer og hyperspektral kamerateknologi fra HySpex/NEO for å oppdage og dokumentere flekker i filetene, inkludert størrelse og plassering.

Denne metoden påpeker selskapet er den eneste av sitt slag i verden, og gjøres i industriell hastighet. Live-data sendes til både operatører og ledelse, opplyses det i pressemeldingen.