CEO Odd Arne Kristengård er fornøyd med fjoråret. Foto: Maritech Systems.

Maritech med sterk lønnsomhetsvekst i 2021

- Vi er glade for å offentliggjøre resultatene våre for 2021, og vise sterk vekst i lønnsomhet, SaaS og strategiske inntekter, skriver Maritech. 

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver selskapet at ett år inn i deres nye strategiperiode, har videre investeringer i innovasjon, internasjonal ekspansjon og den skybaserte plattformen deres, Maritech Cloud, stått øverst på prioritetslisten gjennom 2021.

- I tillegg har vi gjort flere grep for å styrke organisasjonen for videre vekst. Fokus på lønnsomhet og profesjonalisering førte til en positiv EBITDA på NOK 15 MNOK, en økning fra 1 MNOK i 2020 (Konsern), melder CEO Odd Arne Kristengård.

Konsernets driftsinntekter for 2021 var 154 millioner kroner (148), en vekst på 4 %. Den beskjedne inntektsveksten er først og fremst knyttet til en beslutning om å redusere ikke-strategiske inntekter. Veksten i strategiske inntekter var betydelig med en økning på NOK 14 millioner i ARR (Annual Recurring Revenue) fra i fjor, tilsvarende 21 % vekst som hovedsakelig er drevet av en vekst i SaaS (Software as a Service) på 60 %.

- Et år å være stolt av. Dét er det jeg først tenker på når vi ser tilbake på 2021. Vi gikk fra -18 MNOK til svarte tall, samtidig som det for alvor løsnet innen internasjonalt salg og implementering av både skyløsningene våre og Maritech Eye. Svært viktige milepæler for oss og eierne våre, som alle i Maritech har jobbet veldig hardt for å nå, sier han. 

Thomas Brevik, CFO sier når det gjelder inntekter, er de litt bak, men når de justerer for bortfall av ikke-strategiske inntekter og covid-relaterte problemer knyttet til mangel på komponenter, er de der de skal være.

- Kanskje også litt foran, når det gjelder strategiske inntekter. Vi vil fortsette å skalere kraftig globalt, samt å kapitalisere på tidligere investeringer gjennom den nye strategien vår for 2021-2025, legger han til.

Maritech Systems er leverandør av programvare skreddersydd for sjømatindustrien, og utvikler og leverer digitale løsninger for blant annet landing, produksjon, prosessering, trading, analyse og logistikk.