Claudio Ferro i AFRY og Svein Martinsen i Morefish.

Skal samarbeide om å forbedre landbasert akvakultur

AFRY og det Trondheimsbaserte selskapet Morefish har inngått et samarbeid om å forbedre landbasert akvakultur.

Publisert

Sammen har de bred kompetanse innenfor akvakultur fra forstudier til drift av anlegg, i tillegg til erfaring på prosjektledelse gjennom Advansia, part of AFRY.

AFRY og datterselskapet Advansia har kompetanse innen landbasert fiskeoppdrett og prosjektledelse mens Morefish har erfaring innen fiskebiologi og RAS-teknologi.

Presenteres under Aqua Nor

AFRY og Morefish har allerede samarbeidet på flere blue food prosjekter, som for eksempel Norway Royal Salmons settefisk i Dåfjord. I tillegg har AFRY flere internasjonale referanser innen landbasert akvakultur, deriblant Swiss Lachs, som har vært i drift siden 2017. 

- Morefish sin ambisjon er å være en ledende aktør innen landbasert fiskeoppdrett gjennom å kombinere teknologisk og biologisk ekspertise. Sammen med AFRY og Advansia vil vi kunne bidra i prosjekter av alle størrelser og ambisjonsnivåer, sier Svein Martinsen, utviklingsleder hos Morefish.

Selskapene skal presentere sin tilnærming til landbasert akvakultur under et teknisk seminar på Aqua Nor-konferansen i Trondheim i slutten av august.