Atlantic Sapphire, her under utbygging av fase 2 av anlegget i Miami.
Atlantic Sapphire, her under utbygging av fase 2 av anlegget i Miami.

Norges fjerde rikeste mann har kjøpt seg opp i Atlantic Sapphire

Han har spyttet inn 50 millioner friske kroner.

Publisert Sist oppdatert

Atlantic Sapphire ASA kunngjorde i en børsmelding den 16. mars en emisjon gjennom nye aksjer i selskapet. Totalt ønsket man å utstede ca. 119 millioner aksjer til en kurs a 5 kr per aksje.

Økningen i aksjekapitalen knyttet til den private plasseringen ble godkjent på en ekstraordinær generalforsamling i selskapet den 11. april.

I en børsmelding tirsdag 11 april kommer det frem at Joh Johannson Eiendom AS har kjøpt 10 millioner nye aksjer i emisjonen. Med kurs på 5 kr per aksje har de altså gått inn med 50 millioner kroner.

Joh Johannson Eiendom er et familieeid konsern hvor styrets leder Johan Johannson er å anse som Norges fjerde rikeste person. Johannson eier sammen med familien 74 prosent av aksjene i Norges største dagligvarekonsern, NorgesGruppen.

Over seks prosent

Ettersom selskapet eide ca. 7 millioner aksjer fra før vil de etter utstedelse av disse nye aksjene, vil Joh Johannson Eiendom AS eie totalt 17,649,929 aksjer i selskapet, som representerer 6,48 % av det totale antallet aksjer og stemmerettigheter.