Knut Nesse, daglig leder i Akva Group sier situasjonen er uforandret for selskapet.
Knut Nesse, daglig leder i Akva Group sier situasjonen er uforandret for selskapet.

Nesse om normprisråd:
- Situasjonen er uforandret

Også leverandørindustrien merker liten endring i markedet etter finansminister Vedum sitt forslag om å sette ned et normprisråd.

Publisert

Under et møte mellom finansminister Trygve Slagsvold Vedum, fiskeri- og havminister Skjæran, samt Sjømatbedriftene og Sjømat Norge, foreslo Vedum å nedsette et normprisråd for å dempe usikkerheten i havbruksnæringen. Finansministeren var også tydelig på at det er reelle inntekter som skal ligge til grunn for grunnrenteskatten.

- Målet er å finne markedsprisen på laksen, og det er flere mulige måter å gjøre det på. Vi har gode erfaringer med et normprisråd for petroleumsskatten. Det er blant alternativene vi ser på, og et alternativ som jeg ønsket å diskutere med næringsaktørene i møtet i dag, sa Vedum under seansen, som du kan se i sin helhet på Kyst.no.

Knut Nesse, daglig leder i Akva Group fortalte tidligere denne måneden til Kyst.no/LandbasedAQ at han er oppriktig bekymret over grunnrenteforslaget fra regjeringen, og sa at for leverandørindustrien var det blodig alvor fra dag 1, da forslaget ble lagt på bordet.

Ingen større kontrakter

Nesse forteller til LandbasedAQ at nyheten om et normprisråd har påvirket leverandørindustrien i svært liten grad.

- Vi merket endring i det norske markedet omgående etter 28.9 da større investeringsprosjekter ble fryst eller kansellert. Det har vært ingen endring i dette etter info om normprisråd, forteller han.

- Hvordan er situasjonen nå for dere i Akva Group?

- Situasjon er uforandret den senere tid. I vår sjøbaserte aktivitet er det tilnærmet normalt aktivitetsnivå. Det samme for digital, mens vår landbaserte virksomhet er rammet av at det ikke inngås større kontrakter for postsmolt i Norge.

Nesse understreker at oppdretterne har stoppet investeringer for 35 milliarder, og at det i tiden fremover neppe vil bli tatt noen nye investeringer inn mot leverandørsiden.

- Det vil ikke være kapital til å investere i ny teknologi. Dette er veldig kritisk for leverandørindustrien, sier han.