Akva Group-sjef Knut Nesse under Aquanext i Stavanger.
Akva Group-sjef Knut Nesse under Aquanext i Stavanger.

Mener forslaget ikke er balansert

- Vi er skuffet, sier administrerende direktør i Akva Group, Knut Nesse etter regjeringen la frem sitt forslag om grunnrenteskatt tirsdag.

Publisert

Regjeringen la i dag frem sitt forslag til grunnrenteskatt på havbruk, der de blant annet foreslår å justere skattesatsen til 35 prosent, og øke bunnfradraget til 70 millioner kroner.

Under Aquanext-konferansen i Stavanger i November fjor sa Knut Nesse i Akva Group at han var dypt uenig med Vedum som sier at man må skille mellom selskapsskatt og privatskatt

- Støre hadde lovet at han skulle lytte til innspillene fra høringen. Det har han ikke gjort, sier Nesse til LandbasedAQ.

- Endrer ingenting

Han trekker frem at selskapet fortsatt er bekymret for oppdretternes evne til å investere i større, mer risikofylte innovasjonsprosjekter.

- Noe av det aller viktigste for AKVA group er likevel at grunnrenteforslaget skaper usikkerhet rundt investeringer på land. Vi har investert betydelig i kapasitet rettet mot dette markedet de senere årene, sier Nesse.

Nesse forteller at de opplever at en rekke investeringer er satt på hold og påpeker at forslaget fra regjeringen dessverre endrer ingenting.

- Er dette et forslag dere kan akseptere?

- Nei, forslaget er ikke balansert og mangler konsekvensutredning og i sum for høyt skattetrykk som vil redusere næringen sin investeringsevne. Dette er også problematisk for leverandørindustrien, sier Nesse avslutningsvis.