Trond Rismo tiltrer som kommersiell direktør i Andfjord Salmon i august. Han kommer fra stillingen som Norges sjømatråds utsending til Portugal.

Han er ny kommersiell direktør i Andfjord Salmon

Trond Rismo er ansatt som kommersiell direktør i Andfjord Salmon. Rismo har jobbet i sjømatnæringen siden 2012 og kommer fra stillingen som Norges sjømatråds utsending til Portugal.

Publisert Sist oppdatert

Trond Rismo er ansatt som ny kommersiell direktør i Andfjord Salmon. Han tiltrer stillingen i august og får ansvar for selskapets salgs-, markedsførings- og logistikkfunksjoner, inkludert go-to-market-strategien som i hovedsak retter seg mot B2B-markeder.

Rismo kommer fra stillingen som Norges sjømatråds utsending til Portugal, hvor han de siste tre årene har ledet strategiske initiativer rettet mot sjømateksport. Han har vært tilknyttet sjømatnæringen siden 2012, og har tidligere hatt lederstillinger i Norway Seafoods og vært næringssjef i Hammerfest kommune. Han er utdannet ved Norges fiskerihøgskole.

– Norsk laks er verdensledende i kategorien. Markedsføringsarbeidet som har blitt utført de siste 25 årene har skapt en unik global posisjon. Andfjord Salmon er godt posisjonert for å levere bærekraftig laks til markedet, både økonomisk og miljømessig. Jeg har stor tro på teknologien som Andfjord Salmon har utviklet, sier Rismo i en pressemelding fra selskapet.

Andfjord Salmon, som driver med landbasert oppdrett av atlantisk laks på Andøya i Vesterålen, leverte sin første generasjon laks til markedet sommeren 2023. Selskapet er nå i gang med videre utbygging av sine anlegg, og planlegger nytt utsett av laks i nær framtid. 

- Et potensial til å skille seg ut

Administrerende direktør Martin Rasmussen i Andfjord Salmon (t.v) og Trond Rismo i Andfjord Salmon. Rismo tiltrer som kommersiell direktør i august.

Administrerende direktør i Andfjord Salmon, Martin Rasmussen, sier selskapet ser frem til å få Rismo med på laget.

– Han har omfattende kompetanse på eksport av sjømat og har riktig bakgrunn for Andfjord Salmon i vår nåværende fase og på vei inn i fremtiden. Trond kjenner sjømatnæringen godt, både fra produksjonssiden og fra den internasjonale markedssiden. Hans kompetanse og erfaring vil være en styrke for oss, sier Rasmussen.

Rismo mener Andfjord Salmon har gode forutsetninger for å etablere seg i et voksende internasjonalt marked.

– Vi opplever stor etterspørsel etter norsk laks i det internasjonale markedet, og denne posisjonen kan fortsette å vokse. Med sitt konsept og sin historie har Andfjord Salmon et potensial til å skille seg ut både når det gjelder bærekraft, teknologi og opprinnelse, sier han.