Andreas Aursland i Arium var på plass på AquaNext 2024 i Stavanger for å vise frem det nyetablerte selskapet som leverer ståltanker til landbasert oppdrett.

Skal levere ståltanker til landbasert oppdrett

Andreas Aursland forteller at det nyetablerte selskapet Arium har fått kontrakt på åtte tanker til Hima Seafood-prosjektet som bygges av Totalbetong. Gründeren håper å kunne utvide sortimentet til selskapet etter hvert.  

Publisert Sist oppdatert

Selskapet Arium ble stiftet i år av daglig leder Andreas Aursland fra Bryne, og leverer ståltanker til havbruksnæringen, samt andre industrier. 

Vi møtte gründeren på AquaNext i Stavanger nylig, der selskapet hadde stand. 

– Alltid vært en drøm

Aursland forteller at han har mange års erfaring innen salg, og har med intensiv nettverksbygging gjennom yrkeslivet opparbeidet seg et stort og bredt nettverk. 

– Det har nok alltid vært en drøm for meg å drive eget selskap, så når jeg ved en tilfeldighet gjennom mitt nettverk kom i kontakt med en selger fra et engelsk selskap som så etter noen som kunne selge tanker i Norden, ble jeg veldig interessert, forteller han. 

Selskapet har spesialisert seg på ståltanker som kan leveres i ulike størrelse

Aursland reiste derfor over og besøkte selskapet for å bli bedre kjent med produsenten, og produktene de leverte. 

– Jeg ble veldig imponert over hvor proffe de var, og fokuset de hadde på kvalitet og sikkerhet. Jeg visste at om jeg skulle starte mitt eget selskap og selge produkter fra andre, måtte det være produkter med høy kvalitet. Produsenten leverer også produkter til offshoreindustrien, og da jeg fikk omvisning i produksjonen deres ble jeg raskt trygg på at dette var kvalitetsprodukter. Så da jeg landet på Sola igjen var jeg helt sikker. Jeg satser og starter mitt eget firma, forteller han engasjert. 

Bredt spekter

Selskapets ståltanker er designet for å møte de høyeste standarder for sikkerhet og holdbarhet. 

– Vi tilbyr et bredt spekter av størrelser og spesifikasjoner for å imøtekomme ulike bruksområder, fra oppdrettstanker (NS 9416 sertifisert) til industriell kjemikalie­lagring og landbruk.

Selskapet tilbyr tanker som er epoksylakkert som blir produsert i England. 

– Dette smeltelagde epoksybelegget gir en svært motstandsdyktig overflate på tankpanelene. Disse tankene er enkle og montere og kan lages på spesialmål.

Arium skal levere åtte tanker til Totalbetong som bygger verdens største ørretanlegg for Hima Seafood på Rjukan.

Aursland påpeker at han har også avtale med andre firma som tilbyr tanker med PE-liner og andre typer. 

– Jeg har også vært i kontakt med flere leverandører på annet utstyr som kan brukes på eksisterende tanker, som tak, hoppkanter og annet.

Store ambisjoner videre

Per nå er Aursland den eneste ansatte i selskapet, og gründerens ambisjoner fremover blir å etablere Arium som en solid leverandør av ståltanker i markedet. 

– Jeg jobber kontinuerlig med å utvikle nye produkter og forbedre våre eksisterende løsninger for å møte våre kunders behov. Jeg ser behovet for å lage enkle løsninger for innfesting mot kar, og ser en mulighet her da våre ståltanker har en robust struktur som gir mulighet for støtte og bæring av andre installasjoner, forteller han. 

På lang sikt ser Aursland for seg å utvide sortimentet, samt å utforske nye bruksområder og teknologier innen lagring. 

– Jeg er allerede i gang med å se på muligheter innen biogassegmentet, da min leverandør i England har leverte tanker til dette formål i flere år.

Leverer til Hima Seafood

Aursland sier de ennå ikke gjennomført noen leveranser, men påpeker at han har fått kontrakt med Totalbetong AS på en leveranser av åtte tanker til selskapets ørretanlegg som de bygger for Hima Seafood på Rjukan. 

– Her utmerket vi oss på konstruksjonsstabiliteten i tankene, samt rask montasjetid. Jack-up montasjen, hvor vi monterer øverste ring først, og jekker denne opp før vi monterer neste ring under, gjorde også at Totalbetong kunne gjøre ferdig mer av karhallen før vi startet, noe som gjorde det enklere for de andre leverandørene i prosjektet. Dette prosjektet representerer en viktig milepæl for meg, og jeg ser frem til å levere våre høykvalitets ståltankere til dette prestisjefylte prosjektet, legger han til. 

Gründeren forteller om mange potensielle nye kunder han har møtt på AquaNext.

– Det har vært en fin messe for meg, der jeg traff mange lokale utstiller som jeg kan jobbe med i fremtiden, samt en del mulige nye kunder. Men jeg hadde nok forventet mer besøkende gjester, slår han fast.