Karl Øystein Øyehaug , Atlantic Sapphire

Slutter som CFO i Atlantic Sapphire 

Karl Øystein Øyehaug har besluttet å fratre sin stilling som CFO. Ny i stillingen er Gunnar Aasbo-Skinderhaug CFO, som også blir nestleder CEO, med virkning fra 1. juli 2024.

Publisert Sist oppdatert

I sin nye rolle vil Gunnar Aasbo-Skinderhaug bringe med seg operasjonell og finansiell erfaring fra lakseoppdrettsindustrien og kommer til Atlantic Sapphire fra stillingen som direktør for Cermaq Norway Salmon. .

- Med denne utnevnelsen sikter Atlantic Sapphire ytterligere mot å styrke sine evner og sikre beredskapen for den kommende fase to utvidelsesprosjektet, skriver de i en pressemelding.

 Aasbo-Skinderhaug har hatt flere operasjonelle lederroller i den norske enheten og jobbet med operasjonelle forbedringer i Cermaqs norske og chilenske virksomheter.

Aasbo-Skinderhaug har mer enn 10 års erfaring som CFO, inkludert tidligere Oslo Børs-noterte Aker Seafoods, samt flere års erfaring med landbasert oppdrett, inkludert RAS-produksjon.

CEO Johan E. Andreassen og CFO Karl Øystein Øyehaug er begge på vei ut fra sine stillinger. Her fra et besøk LandbasedAQ hadde på det landbaserte anlegget som gradvis reiser seg i Florida.

- Etterspørselen etter laks er stor, mens bransjens tilbud ikke klarer å holde tritt. Fremtiden for lakseoppdrett inkluderer betydelige produksjonsvolum fra landbaserte oppdrettsanlegg, og Atlantic Sapphire har lang erfaring og en unik posisjon til å betjene verdens største laksemarked med førsteklasses laks, sier Aasbo-Skinderhaug i meldingen.

Karl Øystein Øyehaug vil fortsette i CFO-rollen til Aasbo-Skinderhaug har flyttet til Florida (forventet i løpet av Q3 2024) og vil også være i selskapet en periode etter dette for å sikre en sømløs overgang. 

I samme melding heter det at styret fornøyd med å melde at søket etter en ny CEO går bra og forventes å avsluttes i løpet av Q2 2024.

Selskapet skriver de beklager å se Øyehaug gå, men skriver samtidig de forstår hans prioriteringer og ønsker ham alt godt i fremtiden.