Katrine Eliassen er en av årets nominerte for Fiskevelferdsprisen.
Katrine Eliassen er en av årets nominerte for Fiskevelferdsprisen.

Et minimumskrav at fisken har det bra

Som stamfiskkoordinator ved Benchmark Genetics Salten i Sørfjorden i Sørfold, har Katrine Eliassen fått en stadig mer sentral rolle innen fiskehelsegruppen og gjennomføringen av tiltak for å bedre fiskevelferd.

Publisert Sist oppdatert

Eliassen, som nå er nominert til fiskevelferdsprisen, har lenge hatt interesse for havbruk og ønsket å jobbe i Benchmark ettersom hun har vokst opp i nærheten.

- Jeg har jo sett anlegget siden byggeprosessen startet. Da jeg først begynte her satt vi i brakker utenfor mens vi fikk den første fisken inn i anlegget. Det er ganske mye oppdrett her i området så interessen snek seg på ganske tidlig, og spesielt når jeg fikk høre at dette anlegget skulle bygges i den lille bygden jeg var fra, forteller hun til Norsk Fiskeoppdrett.

Etter å ha fullført en utdanning i havbruksdrift og ledelse ved Nord Universitet i Bodø, ble hun i 2020 ansatt som stamfiskkoordinator, etter å ha vært tilkallingsvikar og ekstrahjelp ved anlegget under studiene. I sin nåværende stilling har hun ansvar for velferdsoppfølgingen av fisken, som innebærer ukentlige vurderinger av blant annet atferd, hudhelse og finneslitasje i hvert enkelt kar. Eliassen bruker et poengsystem for å vurdere resultatene og om det skulle være noe som krever oppfølging.

Bli abonnent hos LandbasedAQ

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med LandbasedAQ.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk