Salgsdirektør Marius Hægh til venstre og administrerende direktør Sondre Høidalen, er fornøyd med både selskapets nye utseende, innhold, og ikke minst partner Broodstock Capital.
Salgsdirektør Marius Hægh til venstre og administrerende direktør Sondre Høidalen, er fornøyd med både selskapets nye utseende, innhold, og ikke minst partner Broodstock Capital.

Billund Aquaculture Norway er blitt til VAQ

- Vår nye logo og vårt nye navn er på plass. Nå heter selskapet VAQ. Det er spennende å fremstå i ny drakt, selv om vi innvendig er det samme med 30 dedikerte medarbeidere – inkludert avdelingskontoret i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Dette forteller administrerende direktør Sondre Høidalen i en pressemelding. Etter løsrivelsen fra Billund Aquaculture i Danmark, er nå tidligere Billund Aquaculture Norway omgjort til et helstøpt norsk konsept – med investeringselskapet Broodstock Capital som solid majoritetseier.

På eiersiden i VAQ er i tillegg til nevnte Høidalen også salgsdirektør Marius Hægh. Parhestene startet Billund Aquaculture Norge i 2017 som siden har levert fem topp moderne RAS-anlegg i Norge.

Fokus på smolt og postsmolt

Siden oppstarten har staben økt jevnlig. Nylig flyttet selskapet inn i utvidede og oppussede lokaler i Asker utenfor Oslo. Men med mye å gjøre, er det plass til flere, ifølge salgsdirektør Marius Hægh som har hendene fulle om dagen.

- Selskapet har hatt en solid ordreinngang den siste tiden. Vi opplever stor interesse for våre løsninger. Vårt primære fokus er fortsatt anlegg for smolt- og post-smolt. Spesielt i dette siste, segmentet for større settefisk, oppleves stor pågang. Vi har dyktige medarbeidere med en solid kompetanse innen forskjellige typer RAS-anlegg. Vår ambisjon om å utvikle enkle og driftssikre anlegg med fiskevelferd og operatørvennlighet i fokus står fast.

- Vi samarbeider med utdannelsesinstitusjoner og ønsker å være et positivt bidrag til en viktig næring for både norske konsumenter og eksport. Derfor ser vi med stor optimisme på fremtiden til VAQ, avslutter Marius Hægh.