Kystmagasinet

Jim-Roger Nordly (H) og Bjørnar Skjæran (Ap) tok en prat med Kystmagasinet under Sjømatkonferansen i Lofoten.
Jim-Roger Nordly (H) og Bjørnar Skjæran (Ap) tok en prat med Kystmagasinet under Sjømatkonferansen i Lofoten.

Se video: Fiskeriministeren fra Sjømatkonferansen i Lofoten 2023

- Lofoten er ikke en typisk oppdrettsregion, blant annet på grunn av mye grunt hav, sier Jim-Roger Nordly, som sier potensialet ligger mer i landbaserte anlegg og havbruk til havs. 

I går gikk den første Sjømatkonferansen i historien av stabelen. Arrangør Vest-Lofoten næringsforening, gikk tidlig hardt ut, og sa til Kystmagasinet at de planlegger å bli større enn Arendalsuka. 

Konferansen ble besøkt av rundt 200 deltagere, og det var veldig god stemning. Det var mange forskjellige folk,  både fra fiskeri og oppdrett. Det eneste flere nevnte at de savnet, var en real festmiddag etterpå.

Også oppdrettsnæringen var tema. Jim-Roger Nordly uttalte til Lofotposten at  oppdrettsnæringen ikke har vært «spesielt flink» til å kommunisere næringens betydning i Kyst-Norge. I Nordland, landets største oppdrettsfylke, bidrar lakseoppdrett sterkt til at fylket eksporterer for 51,4 milliarder kroner. Det utgjør 213.203 kroner per innbyggerne, mens tilsvarende eksportinntekt for en innbygger i Oslo er 16.783 kroner, framholdt Jim-Roger Nordly.

Bli abonnent hos LandbasedAQ

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med LandbasedAQ.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk