Fiskeriaktøren Pelagia kjøper nå 100% av aksjene i Blue Ocean Technology, etter å ha blitt majoritetseier i februar.

Kjøper hele Blue Ocean Technology

I februar ble Pelagia majoritetseier i Blue Ocean Technology (BOT) etter en emisjon. Pelagia har nå kjøpt resterende aksjer og eier med dette 100 %.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver det oppkjøpte selskapet i en pressemelding.

Blue Ocean Technology ble etablert i 2012 og har utviklet løsninger for avvanning og tørking av havbruksslam – med etablerte anlegg langs store deler av kysten og i utlandet. Blue Ocean skriver i pressemeldingen at de har kommet langt med å utvikle teknologi for å skape lønnsomme nedstrømskonsepter.

– Vi er glade for å overlate stafettpinnen til Pelagia etter at vi har bygget et godt utgangspunkt for å løse en viktig utfordring for bransjen. En helhetlig løsning for håndtering av slam i oppdrettsnæringen trenger en industriell tilnærming som Pelagia har de beste forutsetningene for å lykkes med og ser frem til at ambisjonene vi satte oss for selskapet og bransjen vil realiseres de neste årene, sier Arve Janbu Fresvik – Managing Partner i Momentum Partners og tidligere styreleder i Blue Ocean Technology.

Pelagia er en leverandør av tekniske løsninger for håndtering av avskjær, slo og død fisk, og med beredskapsløsning for avliving av fisk i sjø. De produserer også pelagiske fiskeprodukter til humant konsum, og en leverandør av essensielle ingredienser i alle typer fiske- og dyrefôr; proteinkonsentrat, fiskemel og fiskeolje. 

Pelagia er også en global produsent av konsentrerte marinbaserte omega-3 fettsyrer til kosttilskudd og farmasøytiske preparater. 

Pelagia har avdelinger i Norge, Storbritannia, Irland, Danmark og Ukraina. I tillegg har de fartøy og tankbiler som er viktig for logistikk og beredskap både internt og for havbruksnæringen.

Austevoll Seafood ASA og Kvefi AS eier Pelagia i en 50/50 aksjesplitt. Egil Magne Haugstad er administrerende direktør i selskapet.

– Pelagia har stor tro på dette segmentet, og ved å nå overta hele Blue Ocean Technology kan vi sømløst integrere Blue Oceans teknologi med våre logistikkløsninger, kunnskap og nettverk i næringen i inn- og utland, sier Egil Magne Haugstad, CEO i Pelagia.