Borghild Hillestdad

Slutter i Viking Aqua

Borghild Hillestad blir daglig leder i Norsk Sau og Geit (NSG). Hillestad kommer fra en stilling som direktør for fiskevelferd i Viking Aqua og har doktorgrad i avl og genetikk, og en executive MBA i strategisk ledelse.

Publisert Sist oppdatert

 - Da er det offisielt. Det har vært en fantastisk reise med innovative Viking Aqua AS, med en forfriskende visjon om høyt fokus på fiskevelferd, bærekraft og datadreven teknologi. Det har vært flotte kolleger og partnere, og et eventyr å være med på, sier hun i et innlegg på Linkedin.

Nå beveger jeg meg inn på et nytt felt og trer inn i rollen som daglig leder for Norsk Sau og geit allerede på mandag. Jeg gleder meg stort til å bli kjent med folk, hund og småfe, og jobbe for å ta ut potensialet vi har her i denne organisasjonen, sier hun videre.

I en pressemelding fra NSG står det at 43-åringen tiltrer allerede førstkommende mandag på hovedkontoret i Ås, der hun selv har tilbragt sin studietid.

- Med erfaring fra lederskap og kunnskap om den norske landbruksmodellen ønsker den nye lederen for norske småfebønder at næringens viktige samfunnsbidrag blir mer synlig. Hillestad og ektemannen driver i dag Bjerke gård med frilandsgris og vindrueproduksjon på Revetal i Tønsberg kommune, heter det.

- Jobben som leder i NSG innebærer jo å hjelpe småfebønder til et best mulig resultat, også økonomisk. Mye bra er gjort, og mer kan gjøres, sier Borghild Hillestad i pressemeldingen.

Borghild er en dyreglad person, som gjerne løper på tur med hundene sine