Slik ser det ut etter at Lumarine Sleneset brant ned til grunnen.
Slik ser det ut etter at Lumarine Sleneset brant ned til grunnen.

- En krise for våre ansatte på Sleneset

I helgen brant Lumarine Sleneset sitt bygg ned til grunnen, og selskapet jobber nå med å ivareta de ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Lumarine Sleneset er lokalisert i Lurøy kommune og ble etablert i 2014-2015 av Dan Kristian Larssen. Selskapet het den gang Atlantic Lumpus. Anlegget var en av de første RAS anlegget i verden på rensefisk og er pioneer innen høy-intensiv saltvanns-RAS.

I helgen brant bygget ned til grunnen, og driftsdirektør Heine Østby i Lumarine sier til Kyst.no/LandbasedAQ at brannårsaken fortsatt ikke er kjent.

- Etterforskning pågår, og vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta, påpeker han.

Ingen fisk i anlegget

Østby forteller at selskapet leverte siste berggylte fra anlegget og videre til deres anlegg på Tjeldbergodden 28 august, anlegget på Sleneset stod derfor tomt, og de ansatte var permitterte.

- Hvordan vil dette påvirket selskapet i tiden fremover?

- Vi har selvsagt ikke full oversikt per nå, men gitt at anlegget var lagt i dvale på ubestemt tid, så vil Lumarine AS som sådan levere på sine planer fremover.

- Imidlertid er jo dette en krise for våre ansatte på Sleneset, så her jobber vi nå for å på en best mulig måte ta vare på hver og en av dem, sier han avslutningsvis.

Kyst.no/LandbasedAQ er kjent med at det også var brann i det aktuelle anlegget i oktober. Nordland politidistrikt opplyste da til RanaBlad at de mistenkte at brannen som startet i slutten av oktober kunnen være påsatt. De har foreløpig ikke konkludert i den saken.