Båten har en lengde på 10,7 meter og er laget i aluminium.

Grytåga Settefisk anskaffer ny båt

Selskapet styrker flåten med en ny båt for blant annet personelltransport, bygget av Brödr. Hukkelberg.

Publisert

Det skriver Brødrene Hukkelberg i en pressemelding.

Grytåga Settefisk ligger innerst i Grytåfjorden i Vefsn Kommune. Selskapet har nylig skaffet seg en ny båt som de har gitt navnet Grytåfjord. Valget falt ned på en Flying Fish 33 Seawork Shuttle, bygget av Brödr. Hukkelberg på Aukra. 

Ronny Slotterøy hos Grytåga understreker at det var avgjørende å anskaffe en solid og sikker båt, og derfor falt valget på Hukkelberg Boats, som også er kjent for å levere redningsbåter.

Øyvind Hukkelberg opplyser til LandbasedAQ at båten skal blant annet brukes til personelltransport.

Kompakt – men robust

Båten har en lengde på 10,7 meter og er laget i aluminium og med en skrogtype Hukkelberg har levert mye av de siste årene. 

- Den har dyp V-bunn og solid oppbygging, samt fender som gir ekstra oppdrift til skroget. Forut er båten spesialdesignet for å kunne entre over baug, sier Tore Hukkelberg.

Grytåfjord er utstyrt med twin vannjet som gir god manøvrerbarhet og ekstra sikkerhet under fart. Videre har Grytåga valgt å gå for gjenbrukte motorer som er blitt rekondisjonerte. 

- Under prøvetur har motorene vist at de duger, og gitt båten en fart på nesten 40 knop. Viktigst er kanskje at båten holder en god marsjfart ved lavere turtall, noe som igjen fører til et lavere forbruk, forteller Magnus Igeland som har hatt prosjektoppfølgingen fra Grytåga.

Grytåfjord er utstyrt med twin vannjet som gir god manøvrerbarhet og ekstra sikkerhet under fart.

Spesialbygde båter

Hukkelberg har gjennom mange år levert skreddersydde båter til forskjellige formål som for eksempel sjøredning, miljøoppsyn, passasjertransport, dykking, ROV og havbruksbåter. 

- Å kunne levere til det norske markedet er en god kvalifikasjon, da konkurransen er hard og det stilles høye krav til sluttproduktet, sier Øyvind Hukkelberg. Vi er svært takknemlige for å få anledningen til å bygge denne båten for Grytåga.

Igeland forteller at de har brukt god tid på å velge riktig spesifikasjon på båten, og de har også besøkt verftet underveis i byggeprosessen for å kunne finjustere leveransen ytterligere. 

- Det har vært en svært god dialog med verftet, og alle ser frem til å ta i bruk den nye jetbåten, avslutter han.