Heidi Kyvik overlater nå stafettpinnen til tidligere COO Kjetil Isaksen, som blir ny CEO.

Kyvik gir stafettpinnen til Isaksen i Eyvi

Etter å ha ledet Eyvi siden starten i 2019, overlater Heidi Kyvik nå stafettpinnen til tidligere COO Kjetil Isaksen, som blir ny CEO.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig går Kyvik inn i en ny lederrolle, med ansvar for strategi, forretningsutvikling og nye markeder i det raskt voksende selskapet, melder selskapet på sin nettside. 

Teknologiselskapet Eyvi designer, utvikler og leverer prosessanlegg til landbasert fiskeoppdrett. De har opparbeidet en unik kompetanse når det gjelder å bygge RAS-anlegg, som gjenbruker og renser vannet i oppdrettsanleggene. Teamet i Eyvi har bygget 25 slike anlegg, og siden starten i 2019 har firmaet vokst fra 11 til 74 medarbeidere.

- Eyvi har hatt en formidabel vekst, og vi skal ansette mange flere i 2024. Etterspørselen etter vår teknologi og kompetanse blir stadig større, også fra nye markeder. Å la Heidi få fokusere på forretningsutvikling sikrer at Eyvi får et solid fotfeste også utenfor Norge. Det er en stor satsing på gang i USA, hvor det er viktig at vi er tett på. Heidi har lagt et fantastisk grunnlag for Eyvi her hjemme. Nå skal hun sette Eyvis retning ut i markedet, samtidig som hun har ansvaret for tilhørende strategiske prosesser, sier den nye toppsjefen Kjetil Isaksen.

Dobling det siste året

I 2024 skal Eyvi fortsette arbeidet med Hima Seafood på det som blir verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for ørret, på Rjukan. I tillegg er det andre anlegg under bygging, samtidig som markedsutviklingen viser en økende interesse for landbasert oppdrett.

- Jeg har aldri hatt det morsommere på jobb enn her i Eyvi. Selskapet er fullt av høykompetente folk som brenner for å videreutvikle selskapet. Mange kommer fra annen prosessindustri, og har tatt et bevisst valg om å jobbe med teknologi som har en stor positiv påvirkning på bærekraftig matproduksjon. Vi har blitt dobbelt så mange bare det siste året, og merker stor pågang fra folk som har lyst til å jobbe med oss. Det er et herlig trøkk på kontoret om dagen, og det er gøy å få lede et miljø med så engasjerte folk, sier han.

Isaksen har bakgrunn fra bygg- og anleggsbransjen gjennom selskaper som Implenia, NCC og PEAB. Han har drevet eget konsulentfirma, har en MBA i strategisk ledelse fra Handelshøyskolen, men har også studert filosofi på Universitetet i Oslo.

- Etter å ha jobbet mye med ingeniører og praktikere gjennom karrieren, har jeg møtt mange som er mest interessert i hvordan man løser oppgaver. Jeg er opptatt av at vi også husker å spørre «hvorfor» vi gjør det man gjør. I Eyvi er det lett å ha fokus på hvorfor, også for ingeniørene, fordi det ligger en bærekraftig forretningsidé til grunn for hele selskapet.

Styreleder Helge Orstad er glad for den nye arbeidsdelingen mellom Heidi Kyvik og Kjetil Isaksen, og tror dette vil styrke selskapet ytterligere.

- Med Kjetil Isaksen som CEO får vi en meget kompetent og entusiastisk leder av selskapet. Etter hvert som vi vokser ytterligere må vi ha en «innenriksminister» i Eyvi som kan fokusere på å utvikle selskapet fra innsiden. Samtidig trengte vi at noen tok et større ansvar for nye markeder. Det er stor etterspørsel etter Eyvis tjenester fra en rekke land, og vi er utrolig godt fornøyde med at Heidi nå tar et lederansvar her som ny direktør for forretningsutvikling, sier Orstad.