Norvald Soleng og Petter Andreasen.

Nye eiere i Fishtech

Grunnlegger Petter Andreasen av utstyrsleverandøren Fishtech overlater eierskapet til de øvrige ansatte. Andreasen skal fortsatt være aktiv i selskapet, som har levert utstyr til fiskeoppdrett “helt fra starten av".

Publisert Sist oppdatert

Fishtech er en av de eldste leverandørene av teknisk utstyr til fiskeoppdrett og historien om selskapet strekker seg tilbake til tiden med 8-kantede tre-merder og da settefiskanlegg produserte fisk i grunne 2, 3 og 6 m kar.

- Oppdrett har gjennomgått en utrolig utvikling gjennom årene, og det har vært en spennende tid der jeg har blitt kjent med mange fargerike og hardtarbeidende oppdrettere fra hele kysten. Vi er inne i et generasjonsskifte i næringen som også jeg om noen år kommer til å bli en del av. Tiden er moden for å overlate eieransvaret til yngre krefter, sier Petter Andreasen som startet Fishtech i 1990 til LandbasedAQ.

Fishtech har i en årrekke vært en leverandør av utstyr til oppdrett, som fiskepumper, sorteringslinjer og fisketellere. 

Ny daglig leder Norvald Soleng. Soleng er siv. ing. innen akvakultur fra NMBU, og har i over tyve år jobbet som salgsingeniør i Fishtech.

Soleng blir sammen med Tor-Øivind Simensen og Marianne Myrbråten de nye eierne av Fishtech. 

- Vi vil benytte anledningen til også å uttrykke vår takknemlighet overfor Petter for denne muligheten han har gitt oss, og vi ønsker å fortsette å drifte selskapet i samme gode ånd, sier Soleng. 

- De ansatte har over mange år vist seg tilliten verdig, og det gleder meg at driften av selskapet videreføres med kompetente eiere. Jeg blir med videre som ansatt og skal jobbe med bistand i utvikling av produkter og prosjektleveranser, sier Andreasen, som også har plass i styret i Fishtech.