Overhalla Betongbygg har inngått kontrakt med Helgeland Smolt om levering av deres nye smoltanlegg i Kilvika på Meløy i Nordland.

Overhalla Betongbygg har sikret seg sin største kontrakt noensinne med Helgeland Smolt

Overhalla Betongbygg står for utvikling, produksjon, og montering av nærmere 4500 prefabrikkerte elementer til smoltanlegget. 

Publisert Sist oppdatert

- Kontraktsummen er på ca. kr. 300 millioner og er den største kontrakten for Overhalla Betongbygg noensinne, og for øvrig tidenes største prefab leveranse i Norge, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet skriver videre at det etter en periode med stillstand i havbruksbransjen grunnet den mye omtale grunnrenteskatten, nå er svært gledelig at en stor aktør i bransjen velger å investere.

- Denne investeringsbeslutningen vil skape fantastiske ringvirkninger i lokalsamfunnet og til livet langs kysten. Dette vil bidra til å utvikle og sikre en leverandørnæring som nærmest har stått på stedet hvil siden grunnrenteforslaget kom i oktober 2022, sier de videre.

Sikrer framtiden med «Overhalla konseptet»

Overhalla Betongbygg skal levere komplette bygg med prefabrikkerte betongelementer, kalt «Overhalla- konseptet». Et arealutnyttende karkonsept i et bestandig byggemateriale.

- Dette er en viktig jobb for Overhalla Betongbygg med tanke på langsiktig planlegging av produksjonen og vil gi oss en god forutsigbarhet de neste 18 månedene. Elementene skal produseres i begge våre fabrikker på Overhalla og Verdal. Byggebransjen har gått gjennom en tøff periode grunnet flere faktorer, og dette er med på å sikre stabilitet i en utfordrende tid. Vi er storfornøyde med å ha fått denne jobben sier administrerende direktør Arnt Ove Amdal avslutningsvis.