Slik skal anlegget se ut.

Helland Silosystem og ScaleAQ inngår samarbeid

Helland Silosystem AS har signert avtale med ScaleAQ for leveranse til Laxey, Island.

Publisert

Helland Silosystem og ScaleAQ har inngått et samarbeid hvor førstnevnte skal levere silo og fôrautomater som komplementerer ScaleAQ sin leveranse på fôringssystem til Laxey, Vestmannaøyene Island.

Kontrakten ble nylig signert og begge parter er meget fornøyde med å ha kommet i havn med avtalen.

Helland Silosystem er en familieeid produsent av fôrhåndteringsutstyr til havbruk, landbruk og industri. Forhåndteringsutstyret produseres lokalt på Ålgård i Rogaland, og tilpasses den enkeltes behov. Leveransen til landbaserte oppdrettsanlegg skreddersys for å sikre skånsom og riktig fôrhåndtering- fra fôret mottas på anlegget og frem til fordeling til fisken.

Oppdrettsanlegget Laxey er under bygging på nordsiden av Heimaey, som er den største øya på Vestmannaøyene. På øya bor det nærmere 5000 innbyggere, og den er blant annet kjent for sitt rike dyreliv, vulkaner og Islands største musikkfestival. Laxey har som mål å levere 32.000 tonn laks i året.

- Laxey er ett prestisjefylt prosjekt for oss i ScaleAQ og vi er veldig glade for å ha Helland Silosystem med som partner på deler av leveransen. Det viktigste for oss er å sørge for at kunden sitter igjen med en positiv helhets opplevelse, og vi velger derfor kun å samarbeide med de beste i bransjen. Vi ser også allerede at dette samarbeidet kan bære frukter på flere prosjekt og områder i fremtiden, sier prosjektleder Jørn Petter Haavik hos ScaleAQ.