Ingvild Uggedal Holm, her inne i Hofseth sitt nye postsmoltanlegg.
Ingvild Uggedal Holm, her inne i Hofseth sitt nye postsmoltanlegg.

Ny tilvekstansvarlig i Hofseth

Ingvild Uggedal Holm vil bidra til å forbedre tilveksten hos Hofseth sin ørret.

Publisert

25 år gamle Ingvild Uggedal Holm fra Grytastranda, begynte sin nye karriere som fôrings- og produksjonsansvarlig ved Hofseth sitt settefiskanlegg i begynnelsen av desember 2022.

25-åringen, som har en bachelor i biomarin innovasjon, sier interessen for fisk startet ganske tidlig med en familie der fisk var i fokus.

- Jeg var ofte ute og fisket med familien, noe som skapte interesse for fiskens biologi og opphav.

Uggedal forteller at da hun skulle søke høyere utdanning falt valget ganske naturlig innenfor akvakultur, og hun mener havbruksnæringen er inne i en innovativ fase.

- I løpet av studiene fikk jeg sett mange av stegene i verdikjeden innen oppdrett, og fikk mersmak for innovering av bransjen, påpeker hun.

Vil bidra til bedre vekst

Ingvild sin nye rolle involverer utvikling av gode fôringsregimer for ørreten i både settefisk- og postsmoltfasen, samt å lage produksjonsplaner for å maksimere anleggets bruk. Hun forteller at fôringssystemet deres er et unikt system som fôrer fiskene via vann på land.

Før sin nåværende stilling, jobbet Ingvild som oppdrettskoordinator på Hofseth sitt tilvekstsenter, hvor hun fôret matfisk på de fem lokalitetene de har i Storfjorden. Hun har nå ambisjoner om å hjelpe til med å levere Norges beste ørret-smolt, og har som mål at fiskens tilvekst skal bidra til dette.

Innen oppdrett, er Ingvild begeistret for den stadige veksten i bransjen og at flere kvinner går inn i næringen.

- Å jobbe innen oppdrett er veldig spennende, bransjen er i stadig vekst og det er flere og flere kvinner som finner seg vel til rette her også. Hos oss er vi i overtall av flinke kvinner på kontoret, og det er veldig kjekt. Min erfaring har vært veldig positiv, og jeg ser frem til hvordan bransjen utvikler seg, avslutter hun.