Kjell Jørgensen er ny Managing Director for Maritech Dynamics Ltd. Foto: Maritech

Ny leder for Maritech i Nord-Amerika

Kjell Jørgensen er ny managing director for Maritech Dynamics Ltd.

Publisert Sist oppdatert

Kjell Jørgensen tiltrådte i rollen fra 31.mars, og overtar rollen etter Blair Shelton.

Omfattende internasjonal erfaring

Maritech har vært til stede i Nord-Amerika siden 1998, gjennom det canadiske datterselskapet Maritech Dynamics Ltd med hovedkontor i Halifax, NS, og med en amerikansk satellittdivisjon, Maritech Dynamics US, med base i Seattle. Maritech Dynamics har nå blitt en fullt integrert del av Maritech, og jobber tett med resten av den globale organisasjonen.

Kjell Jørgensen har lang internasjonal erfaring fra IT-industrien, blant annet som COO og CEO i Star Information Systems, og ledende stillinger for Merit i Sveits og Logica i India. I Maritech har Jørgensen vært Director of Global Services og hatt ansvaret for Business Solutions, før han nå trer inn i sin nye rolle. Han flytter til Canada så snart det lar seg gjøre, og sier han ser frem til å bli en del av det kanadiske teamet i Halifax.

Jørgensen har store ambisjoner for den videre veksten. 

- Vi har store muligheter foran oss, og de beste medarbeiderne ombord, sier han.

- Jeg er ivrig etter å komme meg ut i felten og få kontakt med våre eksisterende og potensielle kunder igjen. Det er et enormt, uutnyttet potensiale i den nordamerikanske sjømatindustrien knyttet til ny teknologi og digitalisering. Sjømatindustrien har alltid vært nyskapende, og vi opplever en økt interesse i markedet knyttet til vårt kompetanseområde. Bedrifter i alle størrelser, i alle segmenter, uttrykker nysgjerrighet og åpenhet knyttet til nye, digitale verktøy og mulighetene de representerer.

Prosessene er kjernen

- Vi velger alltid å bruke den nyeste teknologien og vil alltid være i forkant, fortsetter han.

Den nye lederen understreker det faktum at alle vellykkede digitaliseringsprosjekter krever nytenking av struktur og prosesser.

- Løsninger er ett aspekt; prosesskompetanse kan faktisk være like viktig. Vår erfaring er at det er viktig å gjennomgå prosessene i bedriften din når du starter et nytt implementeringsprosjekt. Sammen utforsker vi hvordan kunder kan løse sine utfordringer innenfor standardene for en løsning. Det kan være utfordrende, men jeg tør påstå at det alltid er verdt den ekstra innsatsen.

- Det siste året har vi sett teknologien spille en tydeligere rolle enn noen gang, avslutter Jørgensen.

- Moderne skyløsninger gir nye modeller og beste praksis som styrker samarbeid og effektivitet på nye måter. Man effektiviserer prosesser og arbeidsflyt, skaper nye forretningsmuligheter, og kan drive mer bærekraftig gjennom bedre ressursutnyttelse. Vinn-vinn for hele sjømat-verdikjeden, forbrukerne og kloden vår.