Frode Eriksen ( i midten) er nyansatt leder for forretningsutvikling i VAQ, og ser frem til igjen å samarbeide med CEO Sondre Høidalen (t.v.) og COO Marius Hægh (t.h)
Frode Eriksen ( i midten) er nyansatt leder for forretningsutvikling i VAQ, og ser frem til igjen å samarbeide med CEO Sondre Høidalen (t.v.) og COO Marius Hægh (t.h)

Frode Eriksen til VAQ

Frode Eriksen forlater Pure Salmon for å lede forretningsutviklingen hos RAS-leverandøren VAQ.

Publisert

Det melder VAQ i en pressemelding.

Frode Eriksen (55) tiltrer ved nyttårsskiftet stillingen som leder for forretningsutvikling hos RAS-leverandøren VAQ og vil inngå i ledergruppen. 

Ifølge pressemeldingen er selskapet inne i en sterk vekstperiode og har nå passert 40 ansatte. 

Eriksen forlater arbeidsgiveren Pure Salmon, tidligere Krüger Kaldnes, lokalisert i Sandefjord. Dermed blir det en markant lenger vei til det nye arbeidsstedet på VAQs hovedkontor i Asker, uten at det vekker bekymring.

- Jeg har nå voksne barn og dermed mer tid til disposisjon, sier Eriksen som vokste opp på Finnsnes i Troms. 

Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU supplert med en MBA i strategi og ledelse fra Norges Handelshøyskole. Eriksen har omfattende erfaring fra lederposisjoner i ulike prosjektrelaterte virksomheter og jobbet innenfor olje og gass – inntil han i 2015 fikk muligheten til å gå inn i sjømatbransjen. Nå ser han fram til nye utfordringer i VAQ. 

- Selskapet er et fagmessig solid miljø, og ikke minst – det har norske eiere og verdier som jeg kan identifisere meg med. Dessuten kjenner jeg jo flere av medarbeiderne fra før og vet hva de står for, sier Frode Eriksen som legger til at næringen går en spennende fremtid i møte.

- Norge er verdensledende innenfor akvakultur. Jeg er overbevist om at vi har menneskene og teknologien som skal til for å løse bærekraftutfordringer og sikre videre vekst. Dette gleder jeg meg til å bidra til.

CEO i VAQ, Sondre Høidalen, er en av Frode Eriksens tidligere kolleger. Han mener følgende om siste medlem i staben:

- Vi trenger faktisk flere dyktige folk med gode kunnskaper om vår bransje. Derfor er Frode et verdifullt tilskudd, Sier Høidalen avslutnings og legger til at det alltid er trivelig å treffe igjen gamle kjente.