Sunniva Wannebo Kui startet i Pure Salmon Technology 25. september 2023.

Skal jobbe med ettermarked for RAS-leverandør

Sunniva Wannebo Kui (53) er ny i Pure Salmon Technology, og skal jobbe med ettermarked. - Selskapets fokus på fiskevelferd, fiskehelse og bærekraft var hovedårsaken til at Kui ville jobbe hos RAS-leverandøren. 

Publisert Sist oppdatert

Sunniva Wannebo Kui (53) har over 23-års erfaring i havbruksnæringen, der hun blant annet har jobbet i PatoGen i to ulike perioder, samt i fôrselskapene BioMar og Skretting og Norbit Oceans. 

- Jeg har jobbet innenfor flere områder som fiskefôr, fiskehelse, produksjon, forskning og utvikling, samt jobbet med andre marine arter, som torsk, kveite, rognkjeks, berggylt og hummer, opplyser hun. 

25. september startet hun i sin nye jobb i Pure Salmon Technology som «After Sales Specialist Biology». 

- Pure Salmon Technology er et kjempespennende selskap som jobber med å designe bærekraftige løsninger for landbaserte anlegg. En av grunnen til at jeg valgte å jobbe for dem er at de har et kontinuerlig fokus på fiskevelferd, fiskehelse og bærekraft, forteller Kui. 

Skal ha fokus på biologiske disipliner

Hovedansvaret hennes blir å gjennomføre kunderelatert oppfølging og salg for Pure Salmon Technology sitt ettermarked med hovedvekt på biologiske disipliner.

- Mine ambisjoner og mål fremover er å bli kjempegod på RAS, sånn at jeg kan forstå, anbefale og hjelpe kundene med å oppnå en bærekraftig produksjon. I tillegg til å hjelpe til med eventuelle problemer som kan oppstå I forhold til de utfordringene de forskjellige kundene kan få eller har, sier hun.

Kui kommer fra Trondheim, og har nylig flyttet tilbake til Trondheim etter å ha bodd i Ålesund i ni år. Hun vil fremover bruke en del tid i Sandefjord på selskapets hovedkontor, for å bli kjent med kollegaer og selskapet. 

Kui er utdannet cand. scient. i marinbiologi fra NTNU.

- Utdanningen min er spesialisert på marine larver og startfôring, med torskelarver blant annet som tema. Jeg er opptatt av å få ting til å fungere og har alltid vært fasinert av havet og økosystemer, sier hun engasjert. 

- Ingenting slår norske farvann

På fritiden bruker 53-åringen mye av tiden sin i naturen, og en av hennes store lidenskaper er dykking. 

- Jeg er utdannet dykkerinstruktør og er generelt interessert i havet og biologi, og satset derfor på en karriere innen havbruksnæringen. Jeg dykker så ofte jeg har anledning. Jeg har dykket på mange ulike steder i verden som er veldig vakre, men ingenting slår å dykke i norsk farvann. Det er like vakkert under vann som over vann i Norge, sier hun, og legger til: 

- Du ser masse forskjellig fra tareskog, vrak og huler, dype kløfter og bratte stup, spennende fiskearter, og ikke minst er Norge det eneste landet i verden der du kan høste råvarer helt lovlig til eget konsum. Så når jeg har mulighet blir det ofte dykket etter kamskjell og annen fangst, forteller Kui.