Siviløkonom Charlotte Aarrestad er ny i Andfjord Salmon-teamet.

- Interessant å jobbe i et børsnotert selskap i en stor og viktig næring i regionen

Det landbaserte oppdrettsselskapet Andfjord Salmon har ansatt Charlotte Aarrestad som ny business controller.

Publisert

Charlotte Aarrestad startet i Andfjord Salmon 1. juli, og selskapet består nå av 23 ansatte.

- Selskapet er relativt nytt med et innovativt og bærekraftig konsept for landbasert oppdrett av atlantisk laks. Dette byr på mye læring da man får følge selskapet fra et tidlig stadium og inn i videre vekst, sier Aarrestad til LandbasedAQ.

Økonomisjef Bjarne Martinsen sier til LandbasedAQ at Aarrestad har en meget god utdannelse og en variert erfaring som hun vil dra stor nytte av i jobben som business controller i Andfjord Salmon.

Andfjord Salmon:

  • Selskapet driver et landbasert matfiskanlegg for laks med gjennomstrømingsteknologi.
  • Lokalisert: Kvalnes på Andøya i Nordland.
  • Produksjonskapasitet: 10 000 tn MTB i fase 1. Selskapet har planer om 90 000 tonn.
  • Første innsett av fisk var juni 2022, der ca. 200 000 stk smolt a 120 gram ble satt ut i det 29 400 kbm store bassenget.
  • Første slakting er satt til 2023.
  • Selskapet har 23 ansatte.

- Vi er veldig glade for at hun ønsket å jobbe hos oss. Det er viktig for oss å tiltrekke oss kompetanse, for eksempel medfører det å være på børs økte krav til økonomifunksjonen. Charlotte passer dessuten perfekt inn i Andfjord-kulturen, som et ungt og innovativt selskap, sier han.

35-åringen kommer fra Harstad og er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

- Oppstarten har vært veldig bra. Det er mye som skjer i selskapet nå som vi har fått fisk i bassenget og arbeidet med fase to av anlegget er i gang. Det er mye nytt å sette seg inn i og en veldig spennende arbeidshverdag. Jeg har blitt tatt imot med åpne armer, sier hun til LandbasedAQ.no.

Lakseoppdrett og omfattende utbygging

Aarrestads arbeidsoppgaver er oppfølging av økonomien til selskapet i tillegg til andre administrative oppgaver.

- Vi er i en fase hvor vi driver delvis med lakseoppdrett og delvis med omfattende utbygging av flere basseng. Per dags dato er det CFO og jeg som utgjør økonomiavdelingen og vi har nok å fylle dagene med. Min ambisjon er å bidra så godt jeg kan til at selskapet har god økonomistyring og intern kontroll, opplyser hun.

- Fremoverlent kultur

Aarrestad har erfaring fra marin forsikring, revisjon og controlling fra før, men forteller hun er helt fersk i sjømatsektoren.

- Det er en veldig spennende bransje, og det er mange grunner til at jeg ville jobbe i Andfjord Salmon. Det blir mye læring da man får følge selskapet fra et tidlig stadium og inn i videre vekst. Jeg er glad for å jobbe for et selskap som tar fiskevelferd og miljømessig fotavtrykk på alvor og ikke minst være en del av en fremoverlent kultur med dyktige og engasjerte kollegaer, sier hun.

Les også: Ny i Andfjord Salmon-teamet

35-åringen er bosatt i Harstad og pendler til Sortland/Kvalnes.

- Jeg har små barn og er heldig som har en arbeidsgiver som er fleksibel på at jeg kan utføre mye av jobben fra Harstad i tillegg til våre kontorer på Sortland og Kvalnes, sier hun avslutningsvis.