Pablo Mazo overlater roret i Chile til Bertha Contreras og tar karrieresteget videre i ny stilling i Norge.
Pablo Mazo overlater roret i Chile til Bertha Contreras og tar karrieresteget videre i ny stilling i Norge.

Ny administrerende direktør for Benchmark i Chile

Benchmark Holdings plc har med virkning fra 18. september ansatt Berta Contreras Mutis som ny administrerende direktør i det chilenske avlsselskapet Benchmark Genetics Chile. 

Publisert Sist oppdatert

Pablo Mazo, som har innehatt denne rollen de siste tre årene flytter til Norge og vil fortsette i stillingen som Performance and Documentation Manager i Benchmark Genetics Norway AS.

Berta Contreras er utdannet marin kjemiker fra Pontificia Universidad Católica de Chile og har i tillegg en MBA fra Universidad del Desarrollo. Hun har en lang fartstid i den chilenske havbruksnæringen i ledende stillinger i Marine Harvest Chile (nå Mowi Chile), Conecta SPA og sist som teknisk sjef og leder for FOU hos Cermaq Chile.

- I gode hender

Geir Olav Melingen, som er styreleder i Benchmark Genetics Chile er veldig fornøyd med å ha fått Berta med på laget.

- Vi er overbevist om at Berta Contreras er den rette personen til å lede selskapet som nå går inn i en vekstfase. Etterspørselen etter rogn av atlantisk laks fra vårt chilenske selskap er økende, og med Bertas omfattende erfaring, forståelse for næringen og brede nettverk, mener jeg at selskapet er i gode hender for å lykkes.

Benchmark Genetics Chile begynte sin kommersialisering av lakserogn i 2021. I mai i år ble de to produksjonsenhetene godkjent av Sernapesca (tilsvarende det norske Mattilsynet) som WOAH biosikre segmenter, en standard som bare seks andre enheter i den globale laksenæringen innehar.

Denne standarden innebærer at Benchmark er i posisjon til å eksportere rogn fra Chile til andre lakseproduserende land i verden.

Geir Olav Melingen setter pris på at Pablo har valgt å bosette seg i Norge hvor han vil tilføre Benchmark Genetics Norway sin omfattende kunnskap innen produksjon og dokumentasjon. Hans nye rolle inngår i det globale produksjonsteamet, ledet av Jonas Jonasson, og han vil fortsatt bistå det chilenske selskapet etter behov.