Benchmark er representert i 26 land, og er nå å finne på Euronext Growth.
Benchmark er representert i 26 land, og er nå å finne på Euronext Growth.

Benchmark Holdings noteres på Oslo Børs

Bioteknologiselskap Benchmark har i dag sin første handelsdag på Euronext Growth ved Oslo Børs. - Et steg på veien til hovedlisten, sier Trond Williksen, administrerende direktør i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Benchmark har de siste årene gjenomgått en stor endring og selskapet skriver at de har levert sterk vekst og forbedret lønnsomhet.

De mener nå at de er godt posisjonert for fremtidig vekst og verdiskapning. Benchmarks produkter innen genetikk, spesialisert ernæring og dyrehelse mener selskapet bidrar til økt effektivitet, bedre fiskehelse og dyrevelferd samt ivaretakelse av det eksterne miljø.

Trond Williksen, administrerende direktør i Benchmark, sier i en kommentar at noteringen på Oslo Børs er en viktig milepæl for Benchmark som bidrar til å forsterke selskapets profil i den internasjonale akvakulturnæringen og styrker fundamentet for selskapets videre utvikling og vekst.

Trond Williksen, administrerende direktør i Benchmark har øynene rettet mot hovedlisten til Oslo Børs i 2023.
Trond Williksen, administrerende direktør i Benchmark har øynene rettet mot hovedlisten til Oslo Børs i 2023.

Neste mål hovedlisten

Williksen sier i en kommentar til LandbasedAQ/Kyst.no at selskapet har en ambisjon om at de skal listes på hovedlisten til Oslo Børs og at Euronext Growth er et steg på veien dit.

- Ønsket er å få gjort dette i løpet av første halvår 2023, påpeker han.

Når det kommer til Benchmark sin lusebehandling Ectosan og CleanTreat, sier Williksen at det til å begynne med har vært naturlig å fokusere på Norge siden over halvparten av all lakseproduksjon skjer her.

- Frem i tid ser vi selvfølgelig på mulighetene til å ta løsningen til andre lakseproduserende regioner. Som vi har annonsert tidligere i år har vi fått markedsføringstillatelse på Færøyene. Vi har også gjennomført tester av CleanTreat (rensesystemet) i Skottland som en del av arbeidet med å forberede en inngang i dette markedet, forteller han.