Yngelanlegget til Havlandet Norcod på Gaddholmen

Selger seg ut av Havlandet Norcod

Torskeoppdretteren Norcod selger sin andel i Havlandet Norcod og inngår samtidig en ny langsiktig avtale med selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Norcod har valgt å selge sin andel av Havlandet Norcod tilbake til Havlandet.

Administrerende direktør Christian Riber sier til LandbasedAQ at det var naturlig at Havlandet nå overtar eierskapet i selskapet.

Selskapet skriver i en børsmelding at det har vært et velykket samarbeid mellom de to selskapene, og understreker at Norcod vil beholde tilgangen til alle de nåværende fordelene.

På samme tid frigjøres 75 millioner kroner som Norcod har til hensikt å bruke i pågående drift og i kommende prosjekter.

Norcod skriver videre at samarbeidet med Havlandet Norcod har vært avgjørende i oppbyggingen av selskapet.

Som en del av avtalen har Norcod nå inngått en 20-årig leveransekontrakt av yngel med Havlandet, noe som vil sikre Norcod yngel av samme kvalitet som før.

- Gir mening at de overtar

Til LandbasedAQ forteller Christian Riber, administrerende direktør i Norcod at hele målet med Havlandet Norcod for dem har vært at de skulle få bygget yngelanlegget for å sikre at de har tilgang til det volumet med yngel de har behov for, i best mulig kvalitet.

- Dette har vi oppnådd. Anlegget er bygget og i drift, og leverer ikke kun til oss, men til hele næringen. Det har hele tiden vært Havlandet som skulle drive anlegget og derfor gir det mening at de overtar eierskapet, påpeker han.

- Hvordan vil du si samarbeidet har vært mellom disse selskapene?

- Det har vært et godt samarbeid og vil det også være i tiden fremover både på yngel, men også innen andre prosjekter, legger Riber til.