Flere nye navn i Acel

Eystein Krohn-Dale som stiftet Acel og som har ledet selskapet etter hans sønns tragiske bortgang i juni i år, har blitt alvorlig syk. Samtidig er Acel i vekst, og det er som en følge av dette gjort viktige endringer i selskapet, skriver de i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Ny daglig leder er blitt Anders Vedlog.

- Klaus Idar Kjerstad har sagt opp sin stilling som administrerende direktør for Acel AS etter 22 år i selskapet. Styret og selskapets eiere utrykker stor takknemlighet for den jobben Klaus har gjort, og for det han har fått til som leder i selskapet, skriver de.

Anders Vedlog (36) blir nye daglig leder i selskapet, og tiltrer stillingen allerede 1. januar 2023. Anders leder i dag avdelingen Marine i Acel.

Anders Vedlog er ny daglig leder

- Anders Vedlog har vært en svært viktig ressurs for oss i de 13 årene som har gått siden han kom om bord i 2009 som service engineer. Siden var Anders innom flere av våre viktigste serviceprosjekt verden rundt, heter det.

Anders studerte elkraftingeniør ved Trondheim Tekniske Fagskole 2013-2014 og begynte som Prosjektleder hos oss i 2014. I 2018 tok Anders steget opp til avdelingsleder for marine installasjoner.

Ny leder "On Shore Aqua"

Acel har satset sterkt i markedet for landbasert oppdrett.

- Vi forsterker denne satsingen ytterligere, og etablerer en egen avdeling “Onshore Aqua”. Vi er heldige som har fått Ardian Preteni til å ta ledelsen for denne satsingen, skriver de

- Ardian har vært en viktig del av Acel siden han begynte som elektrikerlærling i 2009. I 2018 ble han ferdig med en bachelorgrad i elkraftsystemer ved NTNU og har fortsatt å stige i gradene fra prosjektingeniør, til site manager og prosjektleder. Vi ser nå fram til å forsterke vårt arbeid mot markedet for landbasert oppdrett.

Ny styreleder

Advokat Nils H Thommessen overtar som styreleder i selskapet etter Eystein Krohn-Dale. Thommessen er gift med Christina Krohn-Dale. Han har tidligere vært Managing Partner i advokatfirmaet Wiershom, og CEO i Private Equity selskapet Summa Equity AB.

Ny leder HR & Kommunikasjon

Som en følge av selskapets vekst, merker de et øket behov for en aktiv HR tjeneste og god informasjon internt og eksternt.

- Vi etablerer derfor en stilling som leder for HR & Kommunikasjon. Lars-Martin vil øke interndialogen, følge opp ansatte, sikre onboarding og utvikling av våre ansatte, samt øke selskapets synlighet i markedet for øvrig, skrive selskapet.