Direktør i Gråkjær, Morten Malle og Daglig leder i Sævareid, Gustav Folkestad er nå enige om en avtale. Foto: Gråkjær/Sævareid

Gråkjær og Sævareid enige - avlyser rettsak

De to selskapene er nå enig om en avtale, og slipper dermed å la RAS-saken havne i retten.

Publisert

Denne artikkelen er eldre enn to år.

Høsten 2018 ble det offentlig meldt at Gråkjær og Sævareid Fiskeri gikk til retten på grunn av uenigheter etter bygging av en ny RAS-avdeling. Begge parter er imidlertid glade for å kunngjøre at uenighetene ligger bak dem, og at saken blir avsluttet etter gjensidig avtale fra Bergen Tingrett.

RAS-avdelingen ble opprinnelig levert høsten 2016, men på grunn av forsinkelser som blant annet kunne tilskrives jordforhold og fremdrift, ble den endelige bruken av anlegget først tatt i bruk sommeren 2017. Parterne samarbeidet imidlertid i ulike områder av RAS-avdelingen da den ble tatt i bruk. Starten av konstruksjonen viste svakheter i prosjektet, noe som partene nå har avtalt å rette på. De skriver at dette har vært en læringsprosess for begge parter.

Les også: Gråkjær saksøker Sævareid Fiskeanlegg

Daglig leder Gustav Folkestad hos Sævareid Fiskeanlegg uttaler følgende om saken: 

- Vi har hatt våre uoverensstemmelser vedrørende bygging av RAS-avdelingen, men disse problemene har vi nå lagt bak oss. Gråkjær har bistått oss i forbindelse med utbedringen, som har blitt løst. Det er positivt at partene nå kan se fremover, sier han.

Direktør Morten Malle hos Gråkjær Aqua uttaler følgende om saken: 

- Det er gledelig at partene igjen har funnet melodien, og at vi ikke skal bruke tid og ressurser på en omkostningsfull rettsak. Både Gråkjær og Sævareid Fiskeanlegg har anerkjent deres forpliktelser. Av samme grunn har det vært mulig for partene å finne en løsning på saken.

Les mer om RAS-anlegget til Sævareid her.