Gråkjær bygger blant annet utvidelsen til Sævareid Fiskeanlegg som skal stå ferdig i mai. Foto: Gråkjær.

Nytt hjem til 1,9 millioner laksesmolt

Sævareid Fiskeanlegg har innviet 3 ferdigbygde kar med laksesmolt, melder Gråkjær i en pressemelding.

Publisert

Denne artikkelen er eldre enn to år.

Selv om utvidelsen av smoltproduksjonen på Sævareids Fiskeanlegg først står helt ferdig til mai, er der allerede fordelt cirka 1,9 millioner laksesmolt i de første 3 klargjorte fiskekarene av i alt 10 kar, skriver Gråkjær i en pressemelding.

Smolt i det nye RAS-anlegget til Sævareid Fiskeanlegg. Foto: Gråkjær.

Et fjerde kar står straks ferdig. Oppstart av smoltproduksjonen kan la seg gjøre da det første RAS-system, som sikrer den naturlige balanse gjennom rensning av vannet, er oppe i full drift.  Fiskene veier nå cirka 10 gram.

Planen er, at smolten er i karene inntil mai, da hver enkel fisk blir vaksinerte, målt og veiet. Når kunder bestiller for eksempel 250.000 smolt, bliver de ført over i deres eget kar, hvor de går inntil de oppnår en vekt på ca. 150 g. Deretter blir de ført ut i nettene i de norske fjorder, og blir der inntil de oppnår slaktevekt.

Jørn Kjølhede, som er Gråkjærs prosjektleder på prosjektet, forteller at bygget går etter planen, og at fokus nå ligger i få ferdig de resterende 6 kar inkludert modningsprosessen i det andet RAS-system. Gråkjær regner med å være ferdig med den kraftige utvidelse av Sævareid Fiskeanlegg til mai.