Fra venstre: Inter Aqua sin formann Dan Brockdorff, Nordic Aquafarms administrerende direktør Erik Heim, og Inter Aqua CEO Mikael Sivertsen. Foto: Inter Aqua.

Inngår samarbeid om bygging av flere store RAS-anlegg i Norge og USA

Nordic Aquafarms AS  har inngått en langsiktig avtale med Inter Aqua Advance for å utvikle, designe og levere store RAS-anlegg i Norge, samt i USA.

Publisert

Denne artikkelen er eldre enn to år.

Det melder selskapene. 

Dette innebærer design av det nye smoltanlegget som skal huse 1,6 millioner stor smolt i Fredrikstad med planlagt byggestart i år, samt anlegg som er prosjektert for 3,5 millioner stor smolt i USA i midten av 2019. 

Selskapene melder de også vil gå i gang med videre ekspandering.

I Fredrikstad vil de utvide produksjonen med 4000 tonn i året, mens det forventes en økning på 13.000 tonn i året i USA.

Konsernsjef Erik Heim i Nordic Aquafarms sier i meldingen at de har valgt Inter Aqua Advance som deres viktigste RAS-partner basert på et godt samarbeid siden 2017.

- Nordic Aquafarms har utviklet en sterk intern kopetanse og en ny generasjon design, og vi har derfor vært fokusert på samarbeide med en konkurransedyktig RAS-partner som kan møte våre behov i de kommende årene. Vi har funnet en god partner i Inter Aqua Advance, legger han til. 

Mikael Sivertsen som er konsernsjef i Inter Aqua Advance sier de er glade for å jobbe med fiskeoppdretterne. 

-  Vi utvider organisasjonen for å kunne levere til Nordic Aquafarms, og andre kunder i de kommende år. Industrien er i rask utvikling og vi ser et stort potensial for å bidra med vår kunnskap og erfaring, sier han.