Margaret Davidson med Stephen McCaig, Marine Harvest Construction Manager, John Richmond, MH Freshwater Manager, Steve Bracken, MH Business Support Manager og Mick Watts, MH Group Engineer.

Marine Harvest bygger nytt RAS-anlegg

Arbeidet med Marine Harvests nye resirkuleringsanlegg på Inchmore, i Glenmoriston i Skottland, er nå i full gang og ble feiret med en seremoni da det første spadetaket ble tatt.

Publisert

Denne artikkelen er eldre enn to år.

Det melder Fish Farming Expert, kyst.no søsterselskap i Skottland.

Det nye RAS-anlegget vil erstatte det eksisterende gjennomstrømningsanlegget som har vært på stedet i 38 år. Rundt fem millioner smolt, samt tilsvarende antall yngel og postsmolt, vil få plass i den nye bygningen. Anlegget vil sysselsette 18 medarbeidere.

Hvis byggingen går etter planen, vil første rogninnsett skje mot slutten av 2017, noe som tilsier at settefiskanleggets første smolt kan sjøsettes året etter.

Når dette anlegget kombineres med selskapets eksisterende Lochailort RAS-anlegg, som åpnet i 2013, betyr det at omtrent halvparten av Marine Harvest sin smolt vil bli produsert i resirkuleringsanlegg innen 2019.

Illustrasjonsbilde av smolt/settefisk. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.

Lokale arbeidsplasser 

På åpningsseremonien ble det første spadetaket tatt av leder for Highland Council, Margaret Davidson, assisert av representanter fra West Glenmoriston Community Company og Fort Augustus and Glenmoriston Community Council.

- Jeg er glad for å se at arbeidet med det nye klekkeriet er kommet i gang. Laksenæringen er svært viktig for vår økonomi og skotsk laks har et fantastisk rykte over hele verden. Marine Harvest har gjort en god jobb og fått en god start med gode relasjoner til lokalsamfunnet, sa Davidson under seremonien.

Steve Bracken representerte Marine Harvest under seremonien. Han er glad for at arbeidet nå er i gang, og sier det er en etterlengtet mulighet for selskapet til å øke smoltkapasiteten.