Slik ser man for seg anlegget på Kvalnes fullt utbygget.

Inngår strategisk partner­skap for videre­utvikling av landbasert oppdrettsanlegg

Cflow, som er leverandør av fiskehåndteringsteknologi, og Andfjord Salmon, har inngått et strategisk partnerskap for videreutviklingen av det landbaserte oppdrettsanlegget på Andøya.

Publisert Sist oppdatert

- Gjennom dette partnerskapet kombinerer vi vår ekspertise og erfaring innen landbasert oppdrett med Cflows teknologi for å muliggjøre sikre og bærekraftige produksjonsprosesser for levende fisk, sier Martin Rasmussen fra Andfjord Salmon i en pressemelding fra Cflow.

- Teknologi spiller en avgjørende rolle i utviklingen av moderne oppdrett. Evnen til å kontrollere faktorer som påvirker fiskevelferd og miljøet fører til optimaliserte driftsprosesser, energibesparing og forutsigbar produksjon, sier han videre.

Gunnar Hoff, CMO i Cflow, utdyper: 

- Dette partnerskapet gir Cflow en mulighet til å bruke vår kompetanse og løsningsportefølje for å bidra til viktige fremskritt innen landbasert oppdrett. Landbasert oppdrett gir fordeler ved å muliggjøre full kontroll og overvåkning av alle faktorer som påvirker fiskevelferd, biosikkerhet og biprodukthåndtering. Ved å samle inn historiske data, utføre grundige analyser og dra nytte av tverrfaglig kompetanse, kan vi sikre en trygg prosjektgjennomføring og forutsigbare produksjonsprosesser, sier han i pressemeldingen.

F.v. prosjektleder Tom Christian Dahl (Cflow), CMO Gunnar Hoff (Cflow) og prosjektdirektør Jostein Nilssen (Andfjord Salmon).