Omtrent 200 000 smolt med en gjennomsnittsvekt på 120 gram ble satt ut i bassenget til Andfjord Salmon den 25 juni 2022. Nå har den passert det første kiloet.
Omtrent 200 000 smolt med en gjennomsnittsvekt på 120 gram ble satt ut i bassenget til Andfjord Salmon den 25 juni 2022. Nå har den passert det første kiloet.

Har passert kiloet før skjema

Andfjord Salmon melder at fisken de har i sitt første basseng på Andøya ligger foran skjema til ett kilo i slutten av desember.

Publisert Sist oppdatert

Fisken passerte nemlig ett kilo denne uken.

I en oppdatering sendt ut via Oslo børs skriver de at de har en sterk biologisk ytelse på fisken.

Den gode veksten kan dermed resultere i at slaktedatoen også blir fremrykket.

- Overlevelsesraten er på 98,9 prosent, fire måneder etter at smolten ble satt ut, skriver de og kaller dette for «bransjeledende».

- At veksthastigheten er høyere enn det vi har anslått, bekrefter at forholdene i bassenget er gode, noe som betyr at fisken spiser godt og vokser dermed raskt. Den utmerkede overlevelsesraten bekrefter også høy fiskevelferd i bassengets økosystem, sier Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon.

Han legger også til at energibruken er godt innenfor selskapets mål på 1 kWh/kg laks produsert.

Andfjord Salmon satt 25. juni i år ut cirka 200 000 smolt med en snittvekt på 120 gram. Det er denne fisken som nå har passert kiloen.

Andfjord Salmon bruker vann fra dybder på ca. 40 meter under havoverflaten for sin gjennomstrømningsteknologiløsning. Vannet byttes ut 15-17 ganger/24 timer. Selskapets bassenger er kvadratiske med den hensikt å gjenskape et tverrsnitt av Golfstrømmen. Ved slaktevekt vil tettheten være rundt 35-40 kg/kbm.