AquaBounty har inngått en avtale om å selge RAS-anlegget sitt i Albany, Indiana, til Superior Fresh.

Aquabounty selger RAS-anlegg 

Wisconsin-baserte Superior Fresh, som produserer laks og salat, har inngått en avtale om å kjøpe AquaBounty sitt landbaserte lakseanlegg i Albany, Indiana, for 9,5 millioner amerikanske dollar.

Publisert

Det skriver AquaBounty i en børsmelding tirsdag. 

Avtalen inkluderer utstyr og kan justeres etter vanlige vilkår, ifølge AquaBounty. Selskapet driver oppdrett av genetisk modifisert atlantisk laks, som vokser raskere. 

En del av inntektene fra salget forventes å bli brukt til å redusere AquaBounty sitt sikrede langsiktige lån hos JMB Capital Partners Lending, LLC. Selskapet legger til at salget forventes å bli fullført denne måneden.

Benytter næringsstoffene

Superior Fresh bruker et akvaponisk system som benytter næringsstoffer fra det landbaserte lakseanlegget som gjødsel for salat.

AquaBounty la sitt anlegg i Indiana, med en kapasitet på 1200 tonn laks i året, ut for salg i februar for å skaffe kapital. Selskapet bygger et 10.000-tonns RAS-anlegg i Pioneer, Ohio, men satte arbeidet på pause i fjor på grunn av økende kostnader som hadde steget til nesten 485 millioner USD – 495 millioner USD.

– Det landbaserte RAS-anlegget i Indiana har produsert AquaBounty sin genmodifiserte atlantiske laks siden 2019 og har lykkes med målet om å demonstrere selskapets evne til å oppdrette og selge laksen sin i markedet, sa AquaBounty i en pressemelding i februar.

Nødvendig likviditet

– Med byggingen av anlegget i Ohio rundt 30 prosent fullført, planlegger selskapet å prioritere finansieringsalternativene som er nødvendige for å gjenoppta og fullføre byggingen, mens inntektene fra salget av anlegget i Indiana forventes å gi nødvendig likviditet til AquaBounty sin balanse.

I april tok AquaBounty opp et kortsiktig lån på 10 millioner USD fra JMB Capital Partners Lending for å øke arbeidskapitalen og kjøpe opp en eksisterende gjeld. Både anlegget i Indiana og det ikke-ferdigbygde RAS-anlegget i Ohio ble stilt som sikkerhet for lånet. Lånet forfaller ved utgangen av denne måneden, eller, hvis tidligere, ved salg av visse sikkerheter eller ved mislighold.

Forrige måned annonserte AquaBounty at konsernsjef David Melbourne overtok rollen som administrerende direktør, etter Sylvia Wulf, som fortsetter som styreleder i selskapet.