Det er de landbaserte anleggene langt borte, Marit Solberg ser for seg vil kunne lykkes best.

Tror landbasert er nødvendig for å møte etterspørselen

Tidligere MOWI-topp bekymrer seg ikke for at landbaserte anlegg skal utkonkurrere de merdbaserte med det første.

Publisert

Denne artikkelen er eldre enn to år.

Marit Solberg har etter MOWI-karrieren bl.a. gått inn som styremedlem i selskapene Aquacon og Havlandet Norcod, som begge satser på oppdrett på land.  Sistnevnte med torsk, mens Aquacon satser på flere landbaserte anlegg i Maryland, øst i USA. 

I et intervju i BT/E24 onsdag sier hun at hun tror det vil bli manko på laks fordi det for øyeblikket er vanskelig å utvide i sjøen. Dermed må man ifølge Solberg finne andre måter å produsere på. 

Hun mener imidlertid det vil ta tid å knekke koden for oppdrett av matfisk på land og sier videre til avisen at hun er bekymret for om det vil være nok spisskompetanse til å realisere alle de landbaserte prosjektene som er i prosjektering.  Av anleggene som bygges, er det de i utlandet hun ser for seg at vil kunne lykkes best.

- Jeg har mest tro på anleggene som bygges i de oversjøiske markedene, hvor man i dag har store transportkostnader. Jeg har ikke tro på at vi vil få så mange prosjekter på land i Norge som vil kunne konkurrere ut den merdbaserte produksjonen i sjø, sier Solberg til avisen.