Aquaculture Innovation har lagt 10 millioner kroner inn som en kapitalutvidelse i Helgeland Miljøfisk, for å sikre en god framdrift i planleggingsfasen for det landbaserte oppdrettsanlegget på Toft. Foto: Aquaculture Innovation.

Aquaculture Innovation AS satser stort på Helgeland

For å sikre verdiskaping og arbeidsplasser på Helgeland også i fremtiden, har Aquaculture Innovation AS både hentet inn mer penger og etablert seg på Vevelstad.

Publisert

Denne artikkelen er eldre enn to år.

Aquaculture Innovation AS har foretatt en kapitalutvidelse på 30 millioner kroner. I tillegg har de etablert Vevelstad Settefisk AS, med adresse på Vevelstad. På samme tid er 10 millioner kroner lagt inn som en kapitalutvidelse i Helgeland Miljøfisk, for å sikre en god framdrift i planleggingsfasen for det landbaserte oppdrettsanlegget på Toft.

- Gjennom å styrke selskapene bidrar vi med å sikre verdiskaping og arbeidsplasser lokalt og regionalt, også i fremtiden, gjennom å satse på utviklingen av ny teknologi og finne nye måter å jobbe på, sier Sten Roald Lorentzen som er administrerende direktør i Aquaculture Innovation AS i en pressemelding. 

Sterkt til stede på Helgeland

- Havbruksnæringen være fremst i utviklingen av ny bærekraftig produksjonsteknologi, Sten Roald Lorentzen administrerende direktør i Aquaculture Innovation AS. Foto: Aquaculture Innovation.

Gjennom det tette samarbeidet med Campus BLÅ og Norsk Havbrukssenter på Toft, har Aquaculture Innovation allerede etablert en sterk lokal kompetanse- og utdanningsklynge innen sjømatnæringen. Her utdannes fremtidens oppdrettere og havbrukere.

- Skal vi sikre oss at disse vil jobbe i næringen må næringen være konkurransedyktig og bærekraftig. Dagens ungdom er svært opptatt av klima, miljø og bærekraft. Derfor må havbruksnæringen være fremst i utviklingen av ny bærekraftig produksjonsteknologi, fortsetter Lorentzen.

Når selskapet Vevelstad Settefisk AS nå er etablert, er tanken å bygge ut et anlegg som dimensjoneres for en årlig produksjon av ca. 10 millioner smolt og storsmolt.

- Markedet for smolt og storsmolt er stort og økende både på Helgeland og nasjonalt, sier Lorentzen.

Vil bygge landbasert anlegg

Aquaculture Innovation ønsker å etablere et landbasert oppdrettsanlegg for matfiskproduksjon på Toft på Helgelandskysten - Helgeland Miljøfisk AS. Det er dette selskapet de nå har styrket gjennom en kapitalutvidelse på 10 millioner kroner.

- Anlegget på Toft vil skape store ringvirkninger for regionen, både under utbyggingsfasen og når anlegget står ferdig. Rundt 300 mennesker vil ha sin arbeidsplass her, og ved å hente ytterligere 10 millioner inn i prosjektet, sikrer vi en god fremdrift, avslutter Sten Roald Lorentzen.