Den planlagte RAS-anlegget ved siden av Grimsby Port.
Den planlagte RAS-anlegget ved siden av Grimsby Port.

Planlegger nytt RAS-anlegg

Aquacultured Seafood planlegger å bygge et RAS-anlegg med kapasitet på 5000 tonn ved hjelp av Aquamaof-tekologi.

Publisert Sist oppdatert

Craig Anderson, som er tidligere administrerende direktør for Scottish Salmon Company er en del av et team som planlegger et landbasert anlegg på Grimsby Port i UK med en prislapp på 75 millioner pund. Det skriver LandbasedAQ sitt engelskspråklige søsternettsted Fishfarmingexpert.com

Selskapet Aquacultured Seafood Ltd ønsker å bygge et anlegg med en kapasitet på 5 000 tonn med RAS-systemer på et område som tidligere har blitt benyttet for jernbane.

Ifølge dokumenter levert av eiendomsrådgiverne Montagu Evans, på vegne av selskapet, skal det landbaserte anlegget benytte ferskvann og saltvannstanker der de vil ha tilknyttede systemer som vannbehandlingsanlegg, en prosesseringslinje og en enhet for fôrlagring.

Teknologi fra Aquamaof

Eiendomsrådgiveren har sagt at uviklingen vil kreve omtrent 1 000 m³ per dag av ferskvann og 1 000 m³ per dag av saltvann. Ferskvann er planlagt levert via eksisterende infrastruktur fra uavhengige grunnvannsborehull, og saltvann vil bli hentet opp fra et borehull konstruert på stedet.

Avløpsvannet fra anlegget vil bli behandlet ved hjelp av vannrensningsteknologier utviklet av den israelske RAS-eksperten AquaMaof, ifølge Montagu Evans.

- Avløpsvannet vil bli sluppet ut sammen med overflatevann gjennom en utløpsåpning. Anlegget vil ikke generere betydelig støy eller lysutslipp, sier rådgiverne.

Ifølge dokumenter tilgjengelige på selskapets nettside ble Aquacultured Seafood Ltd stiftet som et privat aksjeselskap i september 2020. Craig Anderson, som forlot Scottish Salmon Company etter at det ble kjøpt av det færøyske selskapet Bakkafrost, ble utnevnt til direktør i selskapet den 12. august 2022.