Brannvesenet Patreksfjördur, Bíldudal og Tálknafjördurs mange timer lange kamp mot en brann i lokalene til akvakulturselskapet Arctic Fish/Artic Smolt har gitt dem kontroll over brannen.
Brannvesenet Patreksfjördur, Bíldudal og Tálknafjördurs mange timer lange kamp mot en brann i lokalene til akvakulturselskapet Arctic Fish/Artic Smolt har gitt dem kontroll over brannen.

Brann på smoltanlegg på Island

Flere personer blir tatt hånd om av helsepersonell etter at det brøt ut brann på stedet.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag brøt det ut en brann på byggeplassen til Arctic Smolt, som er Arctic Fish sitt smoltproduksjonsselskap på Island og som eies av Arctic Fish Holding AS.

- Mens alle ansatte har blitt gjort rede for, både staben til Arctic Smolt så vel som ansatte hos entreprenørene, trengte tre ansatte hos entreprenørene medisinsk hjelp for lettere skader. Brannen pågår, og brannvesenet er der for å håndtere situasjonen, skriver selskapet i en melding torsdag.

Ifølge det islandske svar på NRK, SUV har den totale kostnaden for bygget anslått til knappe 300 millioner norske kroner (fire milliarder ISK).

– Huset er naturligvis ikke ferdig og ikke alt utstyret har gått inn i det, så det er veldig vanskelig på dette stadiet å si hva skadeomfanget er, sier forretningsutviklingssjef i selskapet, Daníel Jakobsson

Brannen har ikke nådd andre hus og skader ikke fisken som selskapet har i brann.

Han legger til at selskapet først og fremst er glade for at det er lite vind slik at brannen ikke spredte seg til hus i nærheten.

Kjenner ikke årsaken

Selskapet forventer at byggeplassen og fremdriften vil bli påvirket av brannen og den materielle innvirkningen på den allerede eksisterende ufullstendige strukturen har man ikke oversikt over foreløpig, men fremdriftsplanen og byggeplanene vil bli påvirket av denne hendelsen.

- Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. På dette tidspunktet forventes det ingen innvirkning på produksjonsplanene og produksjonsmålene for smolt av 2023 og 2024, og heller ikke de andre eksisterende bygningene er påvirket av hendelsen.

Flammene slo på et tidspunkt ut gjennom veggene i smoltanlegget.
Flammene slo på et tidspunkt ut gjennom veggene i smoltanlegget.

Den pågående konstruksjonen er brannforsikret, opplyser selskapet.

Brannsjef David Rúnar Gunnarsson sa til Ruv tidligere torsdag at de først og fremst er bekymret fordi det finnes gassflasker i bygningen.

— Vi har situasjonen under kontroll. Huset er imidlertid kraftig forbrent og vi kommer til å være her ganske lenge, sa han.

Litt senere på ettermiddagen meldes det om at man har kontroll.