Knut Ivar Rødset (37) er ansatt som leder for den nye ettermarkedsavdelingen til Artec Aqua.
Knut Ivar Rødset (37) er ansatt som leder for den nye ettermarkedsavdelingen til Artec Aqua.

Ny i Artec Aqua: Skal lede ny avdeling

Ålesundsselskapet Artec Aqua har etablert en ny ettermarkedsavdeling, og ansatt Knut Ivar Rødset som leder der han skal følge opp selskapets prosjekter etter ferdigstilling.

Publisert

Prosjektsjef Asbjørn Skaro i Artec Aqua sier til Kyst.no at i takt med økende størrelser i prosjekt, prosjektenes kompleksitet og kundenes behov, har de valgt å etablere en ettermarkedsavdeling.

Prosjektsjef Asbjørn Skaro er fornøyd med å få på plass Knut Ivar Rødset som leder for deres nye ettermarkedsavdeling.
Prosjektsjef Asbjørn Skaro er fornøyd med å få på plass Knut Ivar Rødset som leder for deres nye ettermarkedsavdeling.

- Knut Ivar Rødset blir leder for avdelingen, og skal bygge systemene vi trenger for bedre oppfølging av våre kunder i tiden etter overlevering av anleggene, forteller han.

Les også: Skal sette i gang Artec Aquas store prosjekter

- Skal styrke vår posisjon

Rødset sier til Kyst.no at han startet i jobben den 15. august.

- Det har vært en utrolig spennende start, jeg har fått være ute på anlegget til Salmon Evolution på Indre Harøy, i tillegg til å nå få være med fra begynnelsen på det neste store prosjektet som Artec Aqua nettopp har annonsert hos Geo Salmon på Island. Jeg har blitt utrolig godt mottatt av mine nye kollegaer, og det er utrolig moro å få være en del av en bedrift som innehar så mye kompetanse innenfor landbasert oppdrett, sier Rødset.

Han har jobbet i Kongsberg Maritime (tidligere Rolls-Royce Marine før oppkjøpet i 2019) siden 2006 og har hatt ulike roller innenfor service og ettermarked.

- Jeg begynte som serviceingeniør, og hadde de siste årene ansvar for prosjektavdelingen for større systemoppgraderinger, opplyser han.

Knut Ivar Rødset ser frem til å lære seg mer om teknikken og biologi i havbruksnæringen.
Knut Ivar Rødset ser frem til å lære seg mer om teknikken og biologi i havbruksnæringen.

37-åringens arbeidsoppgaver i Artec Aqua blir i første omgang å utvikle prosessene og teamet rundt igangkjøring og testing, samtidig som de jobber med å utvikle nye konsepter for serviceavtaler for deres kunder.

- Spennende mulighet

Rødset sier han har hørt positive omtaler av selskapet fra bekjente som var ansatt i Artec Aqua, og når denne jobbmuligheten dukket opp så kunne han ikke la være å søke på jobben.

- Gjennom intervjuprosessen ble jeg stadig mer overbevist om at dette var en utrolig spennende mulighet som jeg ikke kunne takke nei til, sier han.

- Grunnsteinene er på plass

Erfaringen 37-åringen har fra havbruk sier han begrenser seg nok til brønnbåter, men påpeker at han gleder seg til å sette seg inn i både teknikk og biologi som tilhører havbruksnæringen.

- Vi har allerede et fantastisk team med bred erfaring som driver både service, salg og oppgraderinger, så grunnsteinene er på plass for å bygge satsingen videre, mener Rødset.

Han er bosatt på Ellingsøy i Ålesund Kommune, men er oppvokst i Stordal i Fjord kommune, ikke langt fra Ålesund. Rødset har fagbrev som elektriker, og har tilegnet seg mye god kunnskap gjennom de ulike rollene han har hatt tidligere i karrieren.

Les flere Kyst.no saker om Artec Aqua her.