Johan Andreassen går av som CEO i selskapet.

Trekker seg som leder av Atlantic Sapphire

Johan Andreassen, administrerende direktør i Atlantic Sapphire ASA, har informert selskapets styre om at han ønsker å tre tilbake fra sin stilling som administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en børsmelding fra selskapet vil Andreassen forbli i en midlertidig rolle som administrerende direktør gjennom overgangsfasen til en permanent etterfølger er blitt valgt. Selskapet vil umiddelbart starte søket etter en ny administrerende direktør.

Johan E. Andreassen begrunner det på denne måten:

- Selskapet går fra en lang entreprenørperiode til en mer moden industriell fase, og nå føles det riktig for meg å la noen andre overta stillingen som administrerende direktør som kan lede den overgangen, og jeg vil hjelpe til med å finne og veilede min etterfølger. 

- Tiden er inne for å starte prosessen med å gå videre og vie mer av min tid til andre personlige prioriteringer som jeg har ofret de siste årene, inkludert andre selskaper jeg er involvert i, sier han videre. 

Som grunnlegger av selskapet, har han vært styreleder fra begynnelsen i 2010 til i fjor og administrerende direktør siden 2016.

- Atlantic Sapphire er og vil fortsatt være «min baby». Jeg vil fortsette å bidra så godt jeg kan for å sikre at selskapet når sine mål. Jeg er ekstremt stolt av vårt team som har jobbet hardt over lang tid, og jeg er overbevist om at selskapet vil gjøre oppdrett av den mest bærekraftige, sunne, ferske og deilige laksen i Amerika til en lønnsom virksomhet, legger han til.

Kenneth J. Andersen, styreleder i Atlantic Sapphire sier han forstår Johan Andreassens prioriteringer og sier styret setter pris på hans fortsatte støtte til selskapet i en annen rolle fremover. 

- Johan har bygget opp et sterkt team som vi er trygge på vil være avgjørende for selskapets videre utvikling og vekst, sier styrelederen.

I børsmeldingen fortelles det at Mario Palma er utnevnt som driftsdirektør for Jon-Birger Løvik. Palma er for øyeblikket direktør for akvakulturingeniør-virksomheten i selskapet. I tillegg til åtte års erfaring med RAS fra selskaper som Mowi før han ble med i Atlantic Sapphire i 2017, har Palma vært en del av US-prosjektet siden dag én, og han bringer med seg 14 års teknisk og operasjonell erfaring om hvordan man styrer anlegget på en strukturert måte mens man går over til en industriell fase. 

- Styret er fornøyd med at Palma har akseptert denne stillingen og vil tiltre umiddelbart. Jon-Birger Løvik vil fortsette å være med selskapet i en annen rolle.