H₂S-måleren Sulfilogger.
H₂S-måleren Sulfilogger.

Satser på akvakultur – har ansatt prosjektleder

Det er selskapet AxFlow som i tillegg til å ha offshore- og VA-segmentet i porteføljen, nå også satser på akvakultur, bla med en H₂S-måler.

Publisert

 AxFlow holder til på Lysaker utenfor Oslo og leverer pumper, instrumentering, ventiler og service til blant annet VA-, Industri- og Offshore-markedet.

I en pressemelding fra selskapet skriver de at de satser stort på akvakultur og tilbyr en bred portefølje av pumper, ventiler og ulike måleinstrumenter.

Et produkt i porteføljen selskapet introduserer er H₂S-måleren Sulfilogger.

Den kan ifølge selskapet med god nøyaktighet måle den giftige H₂S -gassen både i luft og i vann.

 - Måleren er spesielt aktuell for landbaserte oppdrettsanlegg, påpeker de.

Ny prosjektleder for Akvakultur

AxFlow introduserte H₂S -måleren på AquaNor. De sier de opplevd mye respons fra markedet etter messen.

I tillegg til den ekspertisen bedriften allerede har innen måleinstrumenter, har AxFlow ansatt Maria Wathne som prosjektleder for akvakultur.

Maria Wathne er prosjektleder for akvakulturi AxFlow.
Maria Wathne er prosjektleder for akvakulturi AxFlow.

- På tross av sin unge alder, har Wathne lang erfaring i bransjen samt at hun har erfaring med H₂S -måleren fra tidligere prosjekter, forteller selskapet.

- Vi har allerede levert pumper, ventiler og instrumentering til flere industrier innen akvakultur, men ønsket nå å gjøre oss enda mer synlig for mulige kunder og samarbeidspartnere, sier avdelingsleder Stig Skarstein.

Måling av hydrogensulfid

Fiskehelse og laksedødelighet er dagsaktuelle temaer og nylig ble H₂S rangert som nummer tre over de viktigste risikofaktorene i landbaserte anlegg.

- Systematisk og nøyaktig måling anses som viktige faktorer for å kunne igangsette rette tiltak i god til før fiskedødelighet inntreffer. Sulfilogger er en av få loggere som har muligheten til å måle H₂S i vann, skriver selskapet i pressemeldingen.