H₂S-måleren Sulfilogger.

Satser på akvakultur – har ansatt prosjektleder

Det er selskapet AxFlow som i tillegg til å ha offshore- og VA-segmentet i porteføljen, nå også satser på akvakultur, bla med en H₂S-måler.

Publisert

 AxFlow holder til på Lysaker utenfor Oslo og leverer pumper, instrumentering, ventiler og service til blant annet VA-, Industri- og Offshore-markedet.

I en pressemelding fra selskapet skriver de at de satser stort på akvakultur og tilbyr en bred portefølje av pumper, ventiler og ulike måleinstrumenter.

Et produkt i porteføljen selskapet introduserer er H₂S-måleren Sulfilogger.

Den kan ifølge selskapet med god nøyaktighet måle den giftige H₂S -gassen både i luft og i vann.

 - Måleren er spesielt aktuell for landbaserte oppdrettsanlegg, påpeker de.

Ny prosjektleder for Akvakultur

AxFlow introduserte H₂S -måleren på AquaNor. De sier de opplevd mye respons fra markedet etter messen.

I tillegg til den ekspertisen bedriften allerede har innen måleinstrumenter, har AxFlow ansatt Maria Wathne som prosjektleder for akvakultur.

Maria Wathne er prosjektleder for akvakulturi AxFlow.

- På tross av sin unge alder, har Wathne lang erfaring i bransjen samt at hun har erfaring med H₂S -måleren fra tidligere prosjekter, forteller selskapet.

- Vi har allerede levert pumper, ventiler og instrumentering til flere industrier innen akvakultur, men ønsket nå å gjøre oss enda mer synlig for mulige kunder og samarbeidspartnere, sier avdelingsleder Stig Skarstein.

Måling av hydrogensulfid

Fiskehelse og laksedødelighet er dagsaktuelle temaer og nylig ble H₂S rangert som nummer tre over de viktigste risikofaktorene i landbaserte anlegg.

- Systematisk og nøyaktig måling anses som viktige faktorer for å kunne igangsette rette tiltak i god til før fiskedødelighet inntreffer. Sulfilogger er en av få loggere som har muligheten til å måle H₂S i vann, skriver selskapet i pressemeldingen.