Bakkafrost sitt smoltanlegg er ferdig utvidet.
Bakkafrost sitt smoltanlegg er ferdig utvidet.

Har utvidet Bakkafrost sitt smoltanlegg

Bakkafrost har fått uvidet sitt smoltanlegg i Norðtoftir.

Det er entreprenørforeningen NAC (Nordic Aquaculture Contractors) som har stått for utvidelsen av Bakkafrost sitt anlegg i Norðtoftir.

Tidsplanleggingen og estimeringen av kostnader var som planlagt og forventet, og alt har gått knirkefritt, melder KJ, et av selskapene i foreningen, i en pressemelding.

Foto fra den nye delen av anlegget.
Foto fra den nye delen av anlegget.

Det har vært entreprenørforeningen NAC som har stått for utvidelsen og selskapene opplyser i meldingen at det er første gang at færøyske leverandører har etablert en slik forening sammen.

Kanjon er den største leverandøren innen NAC-foreningen, som sammen med KJ inkluderer 3 andre selskaper: RV Tøkni, TTS og Kaas Industribyg.

-Å bygge et smoltanlegg i denne størrelse er en kjempeutfordring og vi er nå mange erfaringer rikere. Vi feirer at oppgaven ble løst i en sammenslutning av færøyske leverandører og håper at dette vil bidra til å styrke den sunne konkurransen i å bygge slike prosjekter innenfor havbrukssektoren, sier Viggo Johannesen, direktør i KJ.

Bakkafrost opplyser at de er fornøyd med utvidelsen og alt arbeidet som er gjort. Halvparten av de 12.000 m3 som bygget består av, var allerede i bruk rundt nyttårstider og nå som alt er ferdig, settes det smolt ut i de 6.000 gjenværende m3 etter påske.

Etter utvidelsen i Norðtoftir består bygget nå av ca 18.000 m3.