Benchmark Genetics inngår et strategisk forskningspartnerskap med universitet

Benchmark Genetics og Universitetet i Chile (fakultetet for veterinær- og husdyrvitenskap) har inngått et strategisk partnerskap for å utvikle gjensidige FoU-prosjekter som kan være til felles nytte. Avtalen ble signert 2. desember under ISGA XIV-konferansen i Puerto Varas, Chile.

Denne rammeavtalen vil dekke samarbeidsprosjekter med fokus på utvikling av genetiske og bioteknologiske løsninger som kan bidra positivt til bærekraftsutfordringer i havbruksnæringen. Typiske områder er å forbedre seleksjonen for resistens mot sentrale sykdomstrusler generelt og for den chilenske lakseindustrien spesielt. Partnerne vil også jobbe med å forbedre fenotypedefinisjoner for resistens mot ulike sykdommer og til å utnytte de nyeste teknologier for genomikk og genredigering.

- Partnerskapet bygger på et historisk godt samarbeidet mellom de to institusjonene Dette inkluderer en shortlisting til den prestisjetunge Newton-prisen i 2018 for arbeid med lakselus og SRS-resistens i Chile.

Dr. Ross Houston, innovasjonsdirektør i Benchmark Genetics, kom med følgende uttalelse i sammenheng med signeringen av avtalen:

-Denne avtalen blir en viktig del av forsknings- og innovasjonsprogrammet til Benchmark Genetics. Vi er veldig fornøyde med å få jobbe sammen med den verdensledende forskningsgruppen til Dr. Yanez og hans kolleger ved Universitetet i Chile. Benchmark Genetics ser på slike samarbeid som en hjørnestein for vellykket utvikling og deling av vitenskap og kunnskap innen akvakultur.