Benchmark Holdings klekker for tiden ut en ny plan, der de søker etter en mulig kjøper av selskapet.

Benchmark er til salgs

Styremedlemmer i Benchmark vurderer å selge hele eller deler av selskapet, som de mener er «undervurdert».

Publisert Sist oppdatert

Det skriver selskapet i en børsmelding mandag.

Benchmark sysselsetter mer enn 800 personer globalt, og produktene inkluderer lakseyngel produsert i Norge, Island og Chile, samt Ectosan Vet/CleanTreat-behandling for lakselus som brukes i Norge.

Styret mener at Benchmark's nåværende aksjekurs undervurderer selskapets samlede verdi og langsiktige fremtidsutsikter betydelig. 

Gustav Witzøe under forrige Aqua Nor-konferanse.

Betydningsfulle aksjonærer

Per 31. august 2023 hadde Benchmark utstedt over 739 millioner aksjer på «Alternative Investment Market», hvorav 75,73 % ikke var i offentlige hender.

De mest betydningsfulle aksjonærene inkluderte Ferd AS, et holdingselskap eid av en av Norges rikeste menn, Johan H Andresen, og hans to døtre. Per 31. august eide Ferd 25,96 % av Benchmark. Andre betydelige aksjonærer var det London-baserte investeringsselskapet JNE Partners LLP (22,74%), Kverva Finans AS (22,35%) og Harwood Capital (3,95%). Kverva Finans eies indirekte av Witzøe-familien, som eier flertallet av oppdrettsgiganten SalMar.

- Som et resultat av dette har styret, etter å ha konsultert selskapets største aksjonærer, enstemmig besluttet å gjennomføre en formell gjennomgang av selskapets strategiske alternativer, inkludert, men ikke begrenset til, salg av selskapet som helhet eller alternativt potensielt salg av en eller flere individuelle forretningsenheter, for å fastslå om det er en budgiver eller budgivere som er villige til å tilby en verdi for selskapet eller dets individuelle forretningsenheter som styret anser som attraktivt i forhold til styrets oppfatning av intrinsisk verdi, uttalte Benchmark.

Les hele saken her hos Kyst.no sitt søsternettsted Fishfarmingexpert.