Benchmark Holdings klekker for tiden ut en ny plan, der de søker etter en mulig kjøper av selskapet.
Benchmark Holdings klekker for tiden ut en ny plan, der de søker etter en mulig kjøper av selskapet.

Benchmark er til salgs

Styremedlemmer i Benchmark vurderer å selge hele eller deler av selskapet, som de mener er «undervurdert».

Publisert Sist oppdatert

Det skriver selskapet i en børsmelding mandag.

Benchmark sysselsetter mer enn 800 personer globalt, og produktene inkluderer lakseyngel produsert i Norge, Island og Chile, samt Ectosan Vet/CleanTreat-behandling for lakselus som brukes i Norge.

Styret mener at Benchmark's nåværende aksjekurs undervurderer selskapets samlede verdi og langsiktige fremtidsutsikter betydelig. 

Gustav Witzøe under forrige Aqua Nor-konferanse.
Gustav Witzøe under forrige Aqua Nor-konferanse.

Betydningsfulle aksjonærer

Per 31. august 2023 hadde Benchmark utstedt over 739 millioner aksjer på «Alternative Investment Market», hvorav 75,73 % ikke var i offentlige hender.

De mest betydningsfulle aksjonærene inkluderte Ferd AS, et holdingselskap eid av en av Norges rikeste menn, Johan H Andresen, og hans to døtre. Per 31. august eide Ferd 25,96 % av Benchmark. Andre betydelige aksjonærer var det London-baserte investeringsselskapet JNE Partners LLP (22,74%), Kverva Finans AS (22,35%) og Harwood Capital (3,95%). Kverva Finans eies indirekte av Witzøe-familien, som eier flertallet av oppdrettsgiganten SalMar.

- Som et resultat av dette har styret, etter å ha konsultert selskapets største aksjonærer, enstemmig besluttet å gjennomføre en formell gjennomgang av selskapets strategiske alternativer, inkludert, men ikke begrenset til, salg av selskapet som helhet eller alternativt potensielt salg av en eller flere individuelle forretningsenheter, for å fastslå om det er en budgiver eller budgivere som er villige til å tilby en verdi for selskapet eller dets individuelle forretningsenheter som styret anser som attraktivt i forhold til styrets oppfatning av intrinsisk verdi, uttalte Benchmark.

Les hele saken her hos Kyst.no sitt søsternettsted Fishfarmingexpert.