Sverre Vormedal er ny salgs- og teknisk leder for Benchmark sin avdeling på Island.

Benchmark utvider teamet

Sverre Vormedal trer inn i rollen i dag.

Publisert Sist oppdatert

Akva-bioteknologi selskapet Benchmark har fra og med i dag ansatt Sverre Vormedal i stillingen som salgs- og teknisk leder med ansvar for selskapets kunder på Island og Færøyene.

Det skriver Benchmark i en pressemelding.

Vormedal tar med seg erfaring fra ulike roller i bransjen hvor han siden 2011 har innehatt flere heltidsstillinger, samt deltidsstillinger under studiene. Hans bakgrunn inkluderer arbeid på servicebåter, fiskeoppdrett, salgslogistikk og kvalitetsstyring. 

Før han begynte i Benchmark, jobbet han som biologisk controller hos det islandske oppdrettsselskapet Arnarlax. Vormedal har vært bosatt i Reykjavik siden mai 2022 og vil i den nye stillingen jobbe fra Benchmarks kontor i Hafnarfjördur.

Sverre Vormedal har en MSc i internasjonal fiskeriledelse fra Universitetet i Tromsø (UiT) og en BSc i økonomi fra Universitetet i Bergen. I tillegg har han en bachelorgrad i juss fra Høgskolen i Innlandet og Høgskulen på Vestlandet.

Voksende marked

Vormedal gleder seg til å tre inn i stillingen og sier han er imponert over hva Benchmark har fått til på genetikk og fiskehelsefronten.

– Jeg ser frem til å bli en del av det kommersielle teamet i Benchmark, med ansvar for genetikkundene på Island og Færøyene. Målet mitt er å tilby salgs- og teknisk støtte som bidrar til å styrke vår posisjon i dette geografiske området. Det blir kjekt å få samarbeide med kundene og bistå dem med å finne løsninger som kan øke produktiviteten og bærekraften i deres, sier han videre.

I den nye rollen vil Sverre Vormedal rapportere til Kate Furhovden Stenerud, kommersiell direktør for laks i Benchmark.