Den største fisken skal gå i det ytterste karet. Her skal den bli ca 3,4-4 kg før den slaktes. Foto: Fredrikstad Seafoods.

Fredrikstad Seafoods har satt ut den første fisken

Fredrikstad Seafoods har mottatt sin første smolt til det landbaserte anlegget som ligger ved munningen av Glomma. Så langt har selskapet mottatt de første 60.000 smoltene.

Publisert

Denne artikkelen er eldre enn to år.

- Vi har fått smolten i løpet av de siste dagene. Det kommer circa 20 000 smolt pr bil, dette kommer i flere biler, så det kommer til å ta noen dager før all smolten er inne i anlegget, sier Bernt Olav Røttingsnes, CEO i Nordic Aquafarms.

Endelig start i produksjonen

Innen utgangen av mai vil selskapet ifølge Røttingsnes ha fått levert totalt 100.000 smolt à cirka 100 gram. Han legger til at de er glade for at etter flere år med planlegging og bygging har de startet produksjonen av laks i et av verdens største landbaserte oppdrettsanlegg.

Daglig leder Bernt-Olav Røttingsnes i Nordic Aquafarms. Foto: Harrieth Lundberg

- Dette er en svært viktig hendelse i utviklingen av Nordic Aquafarms og Fredrikstad Seafoods. Vi forventer å kunne starte salg av laks i mai til neste år, forteller en stolt CEO.

Full produksjon fra august

Det landbaserte anlegget har to RAS2020 moduler hvor de skal produsere fisk, men det er bare en av disse modulene som for øyeblikket er i drift.

- Den andre modulen blir klar i løpet av neste måned, og den vil kunne motta smolt i august, forteller han videre.

I full produksjon vil modulene ifølge Røttingsnes kunne produsere totalt 1.500 tonn slaktet fisk (HOG), og fisken vil være klar for salg i mai neste år.

- Fisken vil da ha en vekt i overkant av fire kilo, forklarer han.

God interesse for fisken

Videre forteller Røttingsnes at det allerede nå er god interesse for fisken, og at dette er noe de vil finne ut av i løpet av året som kommer. Nøyaktig hvor mange interessenter det er for laksen vil han ikke svare på.

- Det er interesse for lokalprodusert laks på Østlandet, det kan jeg si. Det er også interesse for fisken vår i USA. Så jeg regner med at vi kommer til å selge fisken i begge disse områdene, sier daglig leder avslutningsvis.