Foto: Billund Aquaculture
Foto: Billund Aquaculture

Mange nye avtaler for RAS-leverandør

Det danske selskapet Billund Aquaculture har landet 12 nye RAS-avtaler i løpet av første kvartal 2020. Dette er all time high for selskapet.

Publisert

Kontraktene fordeler seg på flere ulike land. Fire av kontraktene er i Chile (28 millioner euro), en i Peru, tre i Norge (50 millioner euro), tre i Asia og Midt-Østen, og en i Sentral-Europa, kommer det frem i en pressemelding fra selskapet.

- Veldig gledelig

Administrerende direktør, Steffen Busk Jespersen, sier de er stolte over tilliten kundene har vist dem.

- At så mange selskaper har valgt oss som sine teknologiske partnere, er veldig gledelig, spesielt siden de fleste prosjektene er knyttet til tilbakevendende markedsledende kunder. Til tross for de vanskelige tidene verden går gjennom, føler vi oss positive og trygge på å gjenoppta planene for fortsatt vekst.

De skriver videre at spredningen av koronaviruset også påvirker Billund Aquaculture.

- Men foreløpig har vi ikke sett noen avbestillinger eller utsettelse av kontraktsforhandlinger, men vi forventer at disse utfordringene vil kunne ha en effekt på veksthastigheten.

Reduserer miljøbelastningen

Bjarne Hald Olsen, COO og forretnings- og utviklingssjef i Billund Aquaculture sier at denne milepælen er et ytterligere bevis på deres erfaring innen RAS, med over 500 RAS-systemer bygget i mer enn 140 prosjekter over hele verden.

- De viktigste fordelene med Billund Aquaculture sine RAS-systemer er dets minimale vannbehov, bedre helse- og biosikkerhetsforhold, kontroll over oppdrettparametere og stabiliteten og forutsigbarheten i produksjonen, som alle fører til en mer pålitelig og effektiv prosess som reduserer miljøbelastningen betydelig.